Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;

ΑρχικήΝέαΒιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;
spot_img

cibum team

Η διασταυρούμενη μόλυνση που προέρχεται από γυμνά χέρια είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις εστίες μολύνσεων γι αυτό και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών. Είναι όμως πάντα τα γάντια που χρησιμοποιούνται κατάλληλα;

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή γαντιών για τις βιομηχανίες τροφίμων εξελίσσουν συνεχώς την τεχνολογία τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής. Μία από αυτές είναι η Αμερικανική Eagle Protect.

Ο Steve Ardagh διευθύνων σύμβουλος της Eagle Protect, λέει ότι η παραγωγή και η κατασκευή γαντιών επαφής με τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη με περιορισμένες και σπάνιες δοκιμές μετανάστευσης.

Η Eagle Protect, ανέπτυξε μία τεχνολογία κατασκευής γαντιών που υπόκεινται σε ανάλυση «δακτυλικών αποτυπωμάτων» και η διαδικασία και οι δοκιμές για την ασφάλεια των τροφίμων υπερβαίνουν κατά πολύ τις προδιαγραφές των αρχών.   

Η ανάλυση γαντιών δακτυλικών αποτυπωμάτων του Eagle Protect, που σύμφωνα με τους δημιουργούς τους απευθύνεται στη «Νέα Εποχή» της ασφάλειας τροφίμων, περιλαμβάνει διάφορες δοκιμές για να διασφαλιστεί η ποιότητα που υπερβαίνει τις συμμορφώσεις. Στις αναλύσεις περιλαμβάνονται:

Αεριοχρωματογραφία -Φασματομετρία μάζας -Η χημική σύσταση της πρώτης ύλης γαντιών «τα συστατικά δοκιμάζονται για να προσδιοριστεί η συνέπεια στην κατασκευή και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τοξικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία του χρήστη των γαντιών.

Φυσική Χημεία-Ο συγκεκριμένος τύπος γαντιών μπορεί να διακινδυνεύσει τη διασταυρούμενη μόλυνση των παθογόνων σε έτοιμα τρόφιμα. Η επιφανειακή τάση υγρών ή ημι-υγρών δοκιμάζεται για ενέργεια χωρίς επιφάνεια. Καθορίζει τη διασταυρούμενη μόλυνση ή μεταφέρει το δυναμικό.

Μικροβιακή ανάλυση – Παρέχει συγκεκριμένη πληροφορία για το πώς κατασκευάζονται τα γάντια για προστασία από σκόπιμη ή τυχαία μόλυνση.

AQL, Strength & Elongation Puncture Resistance:  Δομές δομικής ακεραιότητας για να διασφαλιστεί ότι τα γάντια υπερβαίνουν τις απαιτήσεις AGL ιατρικής ποιότητας, αποτρέποντας ελαττώματα.  

Ανάλυση κυτταροτοξικότητας in vitro– -Δοκιμή για χημικά, φυτοφάρμακα, μικροβιακούς μολυσματικούς παράγοντες, ενδοτοξίνες, γλυκόλες, απορρυπαντικά, σαπούνια, έλαια και άλλα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα