Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;

ΑρχικήΝέαΒιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;
spot_img

cibum team

Η διασταυρούμενη μόλυνση που προέρχεται από γυμνά χέρια είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις εστίες μολύνσεων γι αυτό και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών. Είναι όμως πάντα τα γάντια που χρησιμοποιούνται κατάλληλα;

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή γαντιών για τις βιομηχανίες τροφίμων εξελίσσουν συνεχώς την τεχνολογία τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής. Μία από αυτές είναι η Αμερικανική Eagle Protect.

Ο Steve Ardagh διευθύνων σύμβουλος της Eagle Protect, λέει ότι η παραγωγή και η κατασκευή γαντιών επαφής με τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη με περιορισμένες και σπάνιες δοκιμές μετανάστευσης.

Η Eagle Protect, ανέπτυξε μία τεχνολογία κατασκευής γαντιών που υπόκεινται σε ανάλυση «δακτυλικών αποτυπωμάτων» και η διαδικασία και οι δοκιμές για την ασφάλεια των τροφίμων υπερβαίνουν κατά πολύ τις προδιαγραφές των αρχών.   

Η ανάλυση γαντιών δακτυλικών αποτυπωμάτων του Eagle Protect, που σύμφωνα με τους δημιουργούς τους απευθύνεται στη «Νέα Εποχή» της ασφάλειας τροφίμων, περιλαμβάνει διάφορες δοκιμές για να διασφαλιστεί η ποιότητα που υπερβαίνει τις συμμορφώσεις. Στις αναλύσεις περιλαμβάνονται:

Αεριοχρωματογραφία -Φασματομετρία μάζας -Η χημική σύσταση της πρώτης ύλης γαντιών «τα συστατικά δοκιμάζονται για να προσδιοριστεί η συνέπεια στην κατασκευή και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τοξικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία του χρήστη των γαντιών.

Φυσική Χημεία-Ο συγκεκριμένος τύπος γαντιών μπορεί να διακινδυνεύσει τη διασταυρούμενη μόλυνση των παθογόνων σε έτοιμα τρόφιμα. Η επιφανειακή τάση υγρών ή ημι-υγρών δοκιμάζεται για ενέργεια χωρίς επιφάνεια. Καθορίζει τη διασταυρούμενη μόλυνση ή μεταφέρει το δυναμικό.

Μικροβιακή ανάλυση – Παρέχει συγκεκριμένη πληροφορία για το πώς κατασκευάζονται τα γάντια για προστασία από σκόπιμη ή τυχαία μόλυνση.

AQL, Strength & Elongation Puncture Resistance:  Δομές δομικής ακεραιότητας για να διασφαλιστεί ότι τα γάντια υπερβαίνουν τις απαιτήσεις AGL ιατρικής ποιότητας, αποτρέποντας ελαττώματα.  

Ανάλυση κυτταροτοξικότητας in vitro– -Δοκιμή για χημικά, φυτοφάρμακα, μικροβιακούς μολυσματικούς παράγοντες, ενδοτοξίνες, γλυκόλες, απορρυπαντικά, σαπούνια, έλαια και άλλα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα