Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες προϊόντα μπρόκολου ανακλήθηκαν λόγω του κινδύνου Listeria

ΑρχικήΝέαΔεκάδες προϊόντα μπρόκολου ανακλήθηκαν λόγω του κινδύνου Listeria
spot_img

cibum team

Σχεδόν 30 προϊόντα που περιέχουν μπρόκολο ανακαλούνται στον Καναδά λόγω κινδύνου μόλυνσης με Listeria monocytogenes.

Πωλούνται σε μια ποικιλία συσκευασιών και με πολλά ονόματα. Τα 29 προϊόντα ήταν διαθέσιμα σε εθνικό επίπεδο στα καταστήματα λιανικής, σύμφωνα με μια ανακοίνωση ανάκλησης που δημοσιεύτηκε από τον Καναδικό Οργανισμό Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA).

«Ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια των τροφίμων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάκληση και άλλων προϊόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης.

Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες από τη δημοσίευση της ειδοποίησης ανάκλησης, ωστόσο μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες για να αναπτυχθούν τα συμπτώματα της λοίμωξης από Λιστέρια.

Σχετικά με τις λοιμώξεις από Listeria

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Listeria monocytogenes μπορεί να μην φαίνονται ή να μυρίζουν χαλασμένα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις. Όποιος έχει φάει οποιοδήποτε ανακληθέν  προϊόν και έχει αναπτύξει συμπτώματα λοίμωξης από Listeria θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική θεραπεία και να ενημερώσει τους γιατρούς του για την πιθανή έκθεση στη Listeria.

Επίσης, όποιος έχει καταναλώσει οποιοδήποτε από τα ανακληθέντα προϊόντα θα πρέπει να παρακολουθεί για συμπτώματα, διότι μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες μετά την έκθεση στη Listeria για την ανάπτυξη συμπτωμάτων λιστερίωσης.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, ναυτία, επίμονο πυρετό, μυϊκούς πόνους, σοβαρό πονοκέφαλο και δυσκαμψία στον αυχένα. Απαιτούνται ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση λοιμώξεων από Listeria, οι οποίες μοιάζουν με άλλες ασθένειες.

Οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα όπως οι ασθενείς με καρκίνο που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν ιδιαίτερα κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων και άλλων επιπλοκών. Παρόλο που οι μολυσμένες έγκυες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν μόνο ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, οι μολύνσεις τους μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό, ή λοίμωξη του νεογέννητου.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα