Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες προϊόντα μπρόκολου ανακλήθηκαν λόγω του κινδύνου Listeria

ΑρχικήΝέαΔεκάδες προϊόντα μπρόκολου ανακλήθηκαν λόγω του κινδύνου Listeria
spot_img

cibum team

Σχεδόν 30 προϊόντα που περιέχουν μπρόκολο ανακαλούνται στον Καναδά λόγω κινδύνου μόλυνσης με Listeria monocytogenes.

Πωλούνται σε μια ποικιλία συσκευασιών και με πολλά ονόματα. Τα 29 προϊόντα ήταν διαθέσιμα σε εθνικό επίπεδο στα καταστήματα λιανικής, σύμφωνα με μια ανακοίνωση ανάκλησης που δημοσιεύτηκε από τον Καναδικό Οργανισμό Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA).

«Ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια των τροφίμων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάκληση και άλλων προϊόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης.

Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες από τη δημοσίευση της ειδοποίησης ανάκλησης, ωστόσο μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες για να αναπτυχθούν τα συμπτώματα της λοίμωξης από Λιστέρια.

Σχετικά με τις λοιμώξεις από Listeria

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Listeria monocytogenes μπορεί να μην φαίνονται ή να μυρίζουν χαλασμένα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις. Όποιος έχει φάει οποιοδήποτε ανακληθέν  προϊόν και έχει αναπτύξει συμπτώματα λοίμωξης από Listeria θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική θεραπεία και να ενημερώσει τους γιατρούς του για την πιθανή έκθεση στη Listeria.

Επίσης, όποιος έχει καταναλώσει οποιοδήποτε από τα ανακληθέντα προϊόντα θα πρέπει να παρακολουθεί για συμπτώματα, διότι μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες μετά την έκθεση στη Listeria για την ανάπτυξη συμπτωμάτων λιστερίωσης.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, ναυτία, επίμονο πυρετό, μυϊκούς πόνους, σοβαρό πονοκέφαλο και δυσκαμψία στον αυχένα. Απαιτούνται ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση λοιμώξεων από Listeria, οι οποίες μοιάζουν με άλλες ασθένειες.

Οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα όπως οι ασθενείς με καρκίνο που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν ιδιαίτερα κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων και άλλων επιπλοκών. Παρόλο που οι μολυσμένες έγκυες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν μόνο ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, οι μολύνσεις τους μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό, ή λοίμωξη του νεογέννητου.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα