Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βραζιλία: Διπλασιασμός της παραγωγής βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒραζιλία: Διπλασιασμός της παραγωγής βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου
spot_img

Οι Βραζιλιάνοι αγρότες ζαχαροκάλαμου αναμένεται να διπλασιάσουν την έκταση που φυτεύτηκε σε βιοτεχνολογικό ζαχαροκάλαμο ανθεκτικό στα έντομα φέτος, σύμφωνα με το Centro de Tecnologia Canavieira (CTC). Η CTC εκτιμά ότι οι ποικιλίες βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου θα καλύπτουν 70.000 εκτάρια την περίοδο 2022/2023, από 37.000 το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με το isaaa.org η Βραζιλία είναι ο κορυφαίος παραγωγός ζαχαροκάλαμου στον κόσμο. Το ανθεκτικό στα έντομα ζαχαροκάλαμο εισήχθη το 2018 στη Βραζιλία αφού η Εθνική Τεχνική Επιτροπή Βιοασφάλειας απέδειξε ότι η ζάχαρη και η αιθανόλη που λαμβάνεται από αυτό είναι πανομοιότυπα με το συμβατικό ζαχαροκάλαμο. Η πρώτη φύτευση βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου διεξήχθη σε 400 εκτάρια, τα οποία αυξήθηκαν σε περίπου 18.000 εκτάρια το 2019. Μελέτες έδειξαν ότι το γονίδιο και η πρωτεΐνη Bt εξαλείφθηκαν πλήρως από τα προϊόντα ζαχαροκάλαμου μετά την επεξεργασία.

- Advertisement -

Πέντε χρόνια αφότου η CTC έλαβε την πρώτη έγκριση στον κόσμο για να φυτέψει βιοτεχνολογικό ζαχαροκάλαμο, ο Luiz Paes, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι βλέπει ότι η ανάπτυξη στον κλάδο συνεχίζει να επιταχύνεται. “Οι αγρότες θέλουν να το δουν για να το πιστέψουν και πρέπει να έχουν διαθέσιμα σπορόφυτα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Τώρα, έχοντας σπορόφυτα και αποτελέσματα, και τα δύο πράγματα τους επιτρέπουν να επεκταθούν”, είπε ο Paes.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα