Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
10.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βραζιλία: Διπλασιασμός της παραγωγής βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒραζιλία: Διπλασιασμός της παραγωγής βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου
spot_img

Οι Βραζιλιάνοι αγρότες ζαχαροκάλαμου αναμένεται να διπλασιάσουν την έκταση που φυτεύτηκε σε βιοτεχνολογικό ζαχαροκάλαμο ανθεκτικό στα έντομα φέτος, σύμφωνα με το Centro de Tecnologia Canavieira (CTC). Η CTC εκτιμά ότι οι ποικιλίες βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου θα καλύπτουν 70.000 εκτάρια την περίοδο 2022/2023, από 37.000 το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με το isaaa.org η Βραζιλία είναι ο κορυφαίος παραγωγός ζαχαροκάλαμου στον κόσμο. Το ανθεκτικό στα έντομα ζαχαροκάλαμο εισήχθη το 2018 στη Βραζιλία αφού η Εθνική Τεχνική Επιτροπή Βιοασφάλειας απέδειξε ότι η ζάχαρη και η αιθανόλη που λαμβάνεται από αυτό είναι πανομοιότυπα με το συμβατικό ζαχαροκάλαμο. Η πρώτη φύτευση βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου διεξήχθη σε 400 εκτάρια, τα οποία αυξήθηκαν σε περίπου 18.000 εκτάρια το 2019. Μελέτες έδειξαν ότι το γονίδιο και η πρωτεΐνη Bt εξαλείφθηκαν πλήρως από τα προϊόντα ζαχαροκάλαμου μετά την επεξεργασία.

- Advertisement -

Πέντε χρόνια αφότου η CTC έλαβε την πρώτη έγκριση στον κόσμο για να φυτέψει βιοτεχνολογικό ζαχαροκάλαμο, ο Luiz Paes, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι βλέπει ότι η ανάπτυξη στον κλάδο συνεχίζει να επιταχύνεται. “Οι αγρότες θέλουν να το δουν για να το πιστέψουν και πρέπει να έχουν διαθέσιμα σπορόφυτα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Τώρα, έχοντας σπορόφυτα και αποτελέσματα, και τα δύο πράγματα τους επιτρέπουν να επεκταθούν”, είπε ο Paes.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα