Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα εποχή για τα σουβλάκια: Ανακαλύφθηκε βρώσιμη ταινία που τα κρατάει… τυλιγμένα!

ΑρχικήΝέαΝέα εποχή για τα σουβλάκια: Ανακαλύφθηκε βρώσιμη ταινία που τα κρατάει... τυλιγμένα!
spot_img

Πραγματικά, ευχαριστούμε τους ερευνητές για αυτή την ανακάλυψη! Τι και αν αρχικά είχε στόχο τα δημοφιλή στις ΗΠΑ buritto, στην Ελλάδα θα την αξιοποιήσουμε στα σουβλάκια.

Στο πλαίσιο της ετήσιας Ημέρας Σχεδιασμού της Σχολής Μηχανικών Whiting νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ομάδα φοιτητών χημικής και βιομοριακής μηχανικής παρουσίασε το “Tastee Tape”, το οποίο περιγράφεται από το πανεπιστήμιο ως “βρώσιμη κόλλα που αποτελείται από ινώδες ικρίωμα”, μια κόλλα που προορίζεται να κρατήσει τα μπουρίτο, την αραβική πίτα, την τορτίγια και τα αγαπημένα μας σουβλάκια, τυλιγμένα, και το περιεχόμενο στη θέση του!

Η ομάδα των μαθητών εξέτασε μια ποικιλία συστατικών πριν επιλέξει το συνδυασμό που ήταν βρώσιμος και ασφαλής αλλά αρκετά ισχυρός για να περιέχει μεγαλύτερες γεμιστές πίτες.

«Πρώτα, μάθαμε για την επιστήμη γύρω από την ταινία και τις διαφορετικές κόλλες και στη συνέχεια δουλέψαμε για να βρούμε βρώσιμους ομολόγους», δήλωσε στο USA Today ο Tyler Guarino, ανώτερος τελειόφοιτος του Johns Hopkins στη μηχανική που βοήθησε στην εργασία στο έργο.

Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών πρωτοτύπων, η ομάδα δημιούργησε ορθογώνιες λωρίδες μεγέθους 1,2cm επί 5cm. Για να χρησιμοποιήσετε την ταινία, η λωρίδα ξεφλουδίζεται από ένα φύλλο χαρτιού και στη συνέχεια εφαρμόζεται στο φαγητό.

Οι μαθητές υποβάλλουν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανακάλυψη της ταινίας Tastee.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο