Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Xάσμα στις τιμές αλκοόλ στις χώρες της ΕΕ

ΑρχικήΝέαXάσμα στις τιμές αλκοόλ στις χώρες της ΕΕ
spot_img

Τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών για το αλκοόλ καταγράφηκαν στη Βουλγαρία και τα υψηλότερα επίπεδα στην Ιρλανδία.

Το 2022, τα επίπεδα τιμών για τις δαπάνες τελικής κατανάλωσης των νοικοκυριών διέφεραν πολύ στην ΕΕ .

Τα υψηλότερα επίπεδα τιμών καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (146% του μέσου όρου της ΕΕ), στη Δανία (145%) και στο Λουξεμβούργο (137%). Εν τω μεταξύ, τα χαμηλότερα επίπεδα καταγράφηκαν στη Ρουμανία (58%), στη Βουλγαρία (59%) και στην Πολωνία (62%). 

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από στοιχεία για δείκτες επιπέδου τιμών που δημοσιεύει η Eurostat. Το άρθρο παρουσιάζει μια χούφτα ευρήματα από το πιο λεπτομερές άρθρο Statistics Explained .

Μεγαλύτερο χάσμα τιμών για αλκοόλ και καπνό

Το 2022, το επίπεδο τιμών για το αλκοόλ και τον καπνό ήταν περίπου 3,3 φορές υψηλότερο στην πιο ακριβή χώρα από ό,τι στη φθηνότερη. Τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών για το αλκοόλ και τον καπνό καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (66% του μέσου όρου της ΕΕ), στην Πολωνία (73%) και στην Ουγγαρία (78%). Εν τω μεταξύ, τα υψηλότερα επίπεδα καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (216%), στη Φινλανδία (174%) και στη Δανία (138%). Αυτή η μεγάλη διακύμανση τιμών οφείλεται κυρίως στις διαφορές στη φορολογία αυτών των προϊόντων.

Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία κατέλαβαν τη δεύτερη θέση ως προς τη διαφορά επιπέδου τιμών, με τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών να καταγράφονται στη Βουλγαρία (51% του μέσου όρου της ΕΕ), τη Ρουμανία (61%) και την Ουγγαρία (62%) και τα υψηλότερα στη Δανία (156%), τη Φινλανδία (132%) και το Λουξεμβούργο (131%). 

Τα ρούχα ήταν φθηνότερα στη Βουλγαρία (80% του μέσου όρου της ΕΕ), την Ουγγαρία (83%) και τη Ρουμανία (84%), ενώ τα πιο ακριβά ήταν στη Δανία (134%), τη Σουηδία (117%) και την Τσεχία (115%). 

Ανισότητες καταγράφηκαν επίσης για τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά (που κυμαίνονται από 72% του μέσου όρου της ΕΕ στη Ρουμανία έως 121% στη Δανία), τον εξοπλισμό προσωπικής μεταφοράς (που κυμαίνονται από 87% στην Πολωνία έως 132% στη Δανία) και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης (που ποικίλλει από 92% στην Ιταλία σε 115% στη Γαλλία). 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τροφικός κίνδυνος από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ – Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε παράβαση του 11§1Δ των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Αυτό που διαβάζουμε ότι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε χώρες του εξωτερικού έγινε και στην Ελλάδα.

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο