Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χίος: Δωρεάν κατάρτιση στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρων, για νέους μαστιχοπαραγωγούς

ΑρχικήΝέαΧίος: Δωρεάν κατάρτιση στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρων, για νέους μαστιχοπαραγωγούς
spot_img

cibum team

Δωρεάν κατάρτιση στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρων θα λάβουν 48 νέοι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου, ηλικίας 18 έως 40 ετών, μέλη των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

   Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», το Εργαστήριο Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ενώ υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

   «Η περιφέρεια ενστερνίζεται πλήρως τη φιλοσοφία του προγράμματος» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Τουρισμού, Βορείου Αιγαίου, Νικόλαος Νύκτας, παρουσιάζοντας σήμερα, στο Μουσείο Μαστίχας, το πρόγραμμα. Τόνισε δε, ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα», προσθέτοντας ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε τον συνεργατισμό στα νέα παιδιά».

   «Στηρίζουμε ένα εμβληματικό, ιστορικό προϊόν» υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», Έφη Λαζαρίδου. Είπε επίσης, πως «ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της Ελλάδας, μέσω της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και των εξαγωγών» προσθέτοντας ότι έδειξε ανθεκτικότητα κατά τους προηγούμενους μήνες.

   Μιλώντας για την εκπαίδευση των Ελλήνων αγροτών, η κ. Λαζαρίδου σημείωσε πως «το ποσοστό των παραγωγών στην Ελλάδα που έχει λάβει κάποια εκπαίδευση ανέρχεται στο 6% και το υπόλοιπο 94% έχει εμπειρική γνώση».

   Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, επισήμανε ότι «η κατάρτιση των παραγωγών μας είναι κεφαλαιώδους σημασίας και θα επενδύσουμε σε αυτή» ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως «θέλουμε να ενισχύσουμε τον συνεργατισμό στα νέα παιδιά».

   Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

   Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια μαστιχόδεντρων κάνοντας χρήση των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται διεθνώς.

   Οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 48 και θα κληθούν να παρακολουθήσουν 120 ώρες, εκ των οποίων οι 90 ώρες θα είναι θεωρία, δια ζώσης ή διαδικτυακά, και οι υπόλοιπες 30 ώρες θα αφορούν πρακτική άσκηση στον πολλαπλασιασμό. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 14 μήνες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα