Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Διατροφή με βάση εξέταση αίματος που μειώνει τον πόνο – Μελέτη

ΑρχικήΝέαΥγείαΣύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Διατροφή με βάση εξέταση αίματος που μειώνει τον πόνο - Μελέτη
spot_img

Ελπιδοφόρα μελέτη για τις δυσκολότερες περιπτώσεις συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Ερευνητές της Michigan Medicine και της Cleveland Clinic κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) εμφάνισαν σημαντική μείωση στον κοιλιακό πόνο όταν ακολούθησαν δίαιτα βασισμένη σε αποτελέσματα εξέτασης αίματος, σε σύγκριση με εκείνους που ακολούθησαν εικονική δίαιτα εξάλειψης.

- Advertisement -

Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Gastroenterology, προσφέρουν ελπίδα σε εκατομμύρια πάσχοντες παγκοσμίως.

Η εξέταση αίματος (InFoods IBS, Biomerica) ανέδειξε τροφές που προκαλούσαν φλεγμονώδη αντίδραση μέσω αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης G (IgG), επιτρέποντας στους ασθενείς να αποφεύγουν συγκεκριμένα τρόφιμα που επιδείνωναν τα συμπτώματα.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 238 ασθενείς από οκτώ ακαδημαϊκά κέντρα των ΗΠΑ, έδειξε ότι το 59,6% των ασθενών που ακολούθησαν τη δίαιτα με βάση το τεστ πέτυχαν μείωση του πόνου, έναντι 42,2% στην ομάδα ελέγχου.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα για όσους είχαν IBS με δυσκοιλιότητα (67,1% έναντι 35,8%) και όσους παρουσίαζαν μικτή μορφή (66% έναντι 29,5%). Ο Dr. Prashant Singh, επικεφαλής της έρευνας, τόνισε ότι η νέα αυτή προσέγγιση ξεπερνά τους περιορισμούς προηγούμενων μελετών, προσφέροντας στοχευμένη διατροφική λύση στους ασθενείς, χωρίς τις αυστηρές και περίπλοκες περιοριστικές δίαιτες, όπως η δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε FODMAP.

Η νέα δίαιτα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ασθενείς με μικτή μορφή IBS, μια κατηγορία για την οποία οι φαρμακευτικές θεραπείες δεν είχαν μέχρι σήμερα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Με την εξατομικευμένη αυτή προσέγγιση, οι ασθενείς μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα συμπτώματά τους, μειώνοντας τον πόνο και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, χωρίς να επιβαρύνονται με περιττούς διατροφικούς περιορισμούς ή παρενέργειες φαρμάκων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα