Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΑΚΟΕ: Μικροβιολογικό φορτίο στο πόσιμο νερό από Κόρινθο έως Πάτρα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠΑΚΟΕ: Μικροβιολογικό φορτίο στο πόσιμο νερό από Κόρινθο έως Πάτρα
spot_img

Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.

Δειγματοληψίες σε νερό ανθρώπινης κατανάλωσης διενήργησε τον Δεκέμβριο η επιστημονική ομάδα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ). Οι ερευνητές διενήργησαν μικροβιολογικό προσδιορισμό, χημικές αναλύσεις αλλά και οργανοληπτικές φυσικοχημικές μετρήσεις σε 39 δείγματα πόσιμου νερού από Κόρινθο, Άσσος, Βραχάτι,  Κοκκώνι , Βέλος , Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Αιγείρα, Διακοπτό, Αίγιο , Σελιανίτικα,  Ψαθόπυργο, Ρίο και Πάτρα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν:

Κολοβακτηρίδια

Σε 3 δείγματα από τα 39 συνολικά παρατηρήθηκαν αποικίες Κολοβακτηριδίων και συγκεκριμένα στις περιοχές  Άσσος, Κοκκώνι και Διακοπτό.

E. Coli

Σε 9 δείγματα από τα 39 συνολικά (23%) παρατηρήθηκαν αποικίες E. Coli και συγκεκριμένα στην πόλη Κόρινθο και  στις περιοχές Άσσος, Βραχάτι, Κοκκώνι, Βέλος, Ξυλόκαστρο και Διακοπτό.

Εντερόκοκκοι

Σε 4 δείγματα από τα 39 συνολικά παρατηρήθηκαν αποικίες Εντερόκοκκων και συγκεκριμένα στις περιοχές  Άσσος, Βραχάτι  και Ξυλόκαστρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Παρατηρήθηκε υπέρβαση των ορίων όσον αφορά την συγκέντρωση θειικών σε 10 δείγματα από τα 39 δείγματα και συγκεκριμένα από τις περιοχές  Άσσος, Βραχάτι, Βέλος, Ζευγολατιό και Κοκκώνι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ

Παρατηρήθηκε επίσης υψηλή αγωγιμότητα και  σχεδόν έφτασε την οριακή τιμή ένα δείγμα από την περιοχή Άσσος. Αύξηση της αγωγιμότητας στο νερό συμβαίνει όταν περιέχει οργανικές και ανόργανες ουσίες όπως πχ μόλυβδος, χαλκός, φυτοαφάρμακα, λύματα, κ.α.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα