Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέος Κανονισμός: Πως θα ανακοινώνονται οι Ανακλήσεις προϊόντων στην ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέος Κανονισμός: Πως θα ανακοινώνονται οι Ανακλήσεις προϊόντων στην ΕΕ
spot_img

Οι ανακοινώσεις Ανάκλησης μη εδώδιμων τυποποιούνται για όλα τα κράτη μέλη και θα πρέπει να αναφέρεται ο πιθανός κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει τον Κανονισμό για την τυποποίηση του Δελτίου Ανακοίνωσης της Ανάκλησης και καλεί τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους έως τις 19 Φεβρουαρίου 2024. Η υποβολή παρατηρήσεων από τα ενδιαφερόμενα μέρη λαμβάνει χώρα στην πλατφόρμα: ”Πείτε την άποψή σας” της ΕΕ.

- Advertisement -

Η προσχέδιο της τυποποιημένης ανακοίνωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα πεδία:

DATE

[COMPANY NAME] RECALLS [PRODUCT]

WHY IS THIS PRODUCT DANGEROUS?

WHAT TO DO

REMEDIES FOR CONSUMERS

CONTACT

[APOLOGY (OPTIONAL)]
[LINKS TO SOCIAL MEDIA / WEBSITE (OPTIONAL)]
[QR CODE or other technical solution leading to recall page / more information
(OPTIONAL)]

Δείτε στην συνέχεια το προσχέδιο της τυποιημένης ανακοίνωσης Ανάκλησης και μπείτε ΕΔΩ για τυχόν σχολιασμό και παρατηρήσεις.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα