Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέος Κανονισμός: Πως θα ανακοινώνονται οι Ανακλήσεις προϊόντων στην ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέος Κανονισμός: Πως θα ανακοινώνονται οι Ανακλήσεις προϊόντων στην ΕΕ
spot_img

Οι ανακοινώσεις Ανάκλησης μη εδώδιμων τυποποιούνται για όλα τα κράτη μέλη και θα πρέπει να αναφέρεται ο πιθανός κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει τον Κανονισμό για την τυποποίηση του Δελτίου Ανακοίνωσης της Ανάκλησης και καλεί τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους έως τις 19 Φεβρουαρίου 2024. Η υποβολή παρατηρήσεων από τα ενδιαφερόμενα μέρη λαμβάνει χώρα στην πλατφόρμα: ”Πείτε την άποψή σας” της ΕΕ.

Η προσχέδιο της τυποποιημένης ανακοίνωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα πεδία:

DATE

[COMPANY NAME] RECALLS [PRODUCT]

WHY IS THIS PRODUCT DANGEROUS?

WHAT TO DO

REMEDIES FOR CONSUMERS

CONTACT

[APOLOGY (OPTIONAL)]
[LINKS TO SOCIAL MEDIA / WEBSITE (OPTIONAL)]
[QR CODE or other technical solution leading to recall page / more information
(OPTIONAL)]

Δείτε στην συνέχεια το προσχέδιο της τυποιημένης ανακοίνωσης Ανάκλησης και μπείτε ΕΔΩ για τυχόν σχολιασμό και παρατηρήσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο