Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νομοθεσία

ΑρχικήΝομοθεσία

ΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού για το σαλικυλικό νάτριο σε κοτόπουλα

Εκτελεστικός κανονισμός 2024/859 της Επιτροπής της 18ης Μαρτίου 2024 για την τροποποίηση του κανονισμού σχετικά ανώτατο όριο καταλοίπων της ουσίας σαλικυλικό νάτριο σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Αυστηρότερους κανόνες για τη μείωση σκουπιδιών από τρόφιμα ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μπαίνουν φιλόδοξοι στόχοι για το 2030 για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αφού παράγονται 60 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων τροφίμων ετησίως στην ΕΕ

Τροποποιείται ο Κανονισμός 10/2011 για τα πλαστικά υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Επικαιροποίηση των κανόνων ποιοτικού ελέγχου.

Τι ισχύει στην ΕΕ για τον εμπλουτισμό των τροφίμων – Ποιο πρόσθετα ελέγχονται

Τι απαγορεύεται και τι βρίσκεται υπό εξέταση.

H νέα Ευρωπαϊκή οδηγία για προστασία των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές βιωσιμότητας

Προστασία των καταναλωτών μέσω καλύτερης ενημέρωσης.

ΕΕ: Οι πρώτες αντιδράσεις στην προσωρινή συμφωνία για τις συσκευασίες

Η συμφωνία είναι "κακώς σχεδιασμένη, μεροληπτική και πιθανώς παράνομη".

Airbnb: Οι νέοι Ευρωπαϊκοί κανόνες

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο ψηφιακό σημείο εισόδου για τη λήψη δεδομένων από πλατφόρμες σχετικά με τη δραστηριότητα του οικοδεσπότη σε μηνιαία βάση.

ΕΕ: Οι αλλαγές στα ΠΟΠ-ΠΓΕ προϊόντα

Βελτιωμένοι ευρωπαϊκοί κανόνες προστασίας για ποιοτικά γεωργικά προϊόντα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

To cibum αποδελτιώνει κάθε μήνα την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τροφίμων για σας.

Πώληση Μελιού: Τροποποίηση της ποσότητας αγοράς μικρών ποσοτήτων μελιού

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια το ΦΕΚ για την αύξηση της ποσότητας μελιού που μπορεί να προμηθευτεί ο καταναλωτής ή τοπικά καταστήματα, απευθείας από τον παραγωγό.

Νικοτίνη σε τρόφιμα: Νέα όρια από την ΕΕ

Τα νέα ανώτατα όρια καταλοίπων της νικοτίνης μέσα ή πάνω σε ορισμένα προϊόντα.

Δισφαινόλη Α (BPA) σε συσκευασίες τροφίμων: Στο τελικό στάδιο ο νέος κανονισμός της ΕΕ

Περιορισμοί για τη δισφαινόλη Α (BPA) και άλλες δισφαινόλες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

EE: Παρατείνεται η απαγόρευση εισαγωγής δίθυρων μαλακίων από την Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε τους περιορισμούς στις εισαγωγές δίθυρων μαλακίων προέλευσης Τουρκίας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας

To cibum αποδελτιώνει κάθε μήνα την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τροφίμων για σας.

Κάνναβη σε τρόφιμα: Τι μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελληνική αγορά

Οι περιορισμοί της Ελληνικής νομοθεσίας για τη χρήση κάνναβης σε τρόφιμα - Της Άννας Λεκατσά*

ΕΕ: Τι θα ισχύει για τα τρόφιμα πρωϊνού – Σήμανση και παρουσίαση για μέλι, χυμούς και μαρμελάδες

Προσωρινή πολιτική συμφωνία ΕΚ και Συμβουλίου σχετικά µε τους κανόνες για τρόφιμα του πρωινού όπως το μέλι, οι χυμοί και οι μαρμελάδες.

Εστίαση: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ

Παροχή πρόσθετων διευκρινίσεων αναφορικά με την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση.

Νοθεία στο Μέλι: Νέος Ευρωπαϊκός κανόνας – Υποχρεωτική η καταγραφή της προέλευσης στην ετικέτα

Το μέλι που πωλείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει καταγεγραμμένη στην ετικέτα του τη χώρα προέλευσής του, συμφώνησαν τα κράτη μέλη.

Νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός τροποποιεί τις κατηγορίες των αλκοολούχων ποτών και τη χρήση πρόσθετων

 Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2024/374 της Επιτροπής της 24ης Ιανουαρίου 2024.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην κατηγορία ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο