Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού: Ιεροσυλία ή γαστρονομική ανακάλυψη;

ΑρχικήΝέαΑνάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού: Ιεροσυλία ή γαστρονομική ανακάλυψη;
spot_img

Απάντηση στο ερώτημα εάν η ανάμειξη λευκού κρασιού με κόκκινο οδηγεί σε καλά αποτελέσματα ή όχι.

Η κουλτούρα του κρασιού υπαγορεύει ότι δεν πρέπει να αναμειγνύουμε το λευκό κρασί με το κόκκινο. Πολλοί το χαρακτηρίζουν, μάλιστα, ιεροσυλία, διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση από αυτό το fusion δεν προκύπτει ροζέ κρασί, όπως πολλοί νομίζουν.

- Advertisement -

Σε αυτό το κείμενο θα βάλουμε τέλος μια για πάντα σε αυτό το διχασμό, απαντώντας αν πρόκειται για… εγκληματική πράξη ή για μια όχι και τόσο δημοφιλή, αλλά ιδιοφυή έμπνευση.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους η ανάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού ακούγεται τόσο ιερόσυλη οφείλεται σε πολλούς μύθους για το κρασί. Πολλοί πιστεύουν ότι η ανάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού ή η κατανάλωση του ενός μετά το άλλο, θα προκαλέσει πόνους στο στομάχι. Άλλοι πιστεύουν ότι προκαλεί hangover.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πρόβλημα αν αναμείξετε κόκκινο και λευκό κρασί. Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος στην ανάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού είναι ότι μπορεί να υποβαθμιστεί η ποιότητά του, αλλά και αυτό όχι πάντα.

Πολλοί επαγγελματίες στον κλάδο του κρασιού, άλλωστε, το κάνουν. Στη Γαλλία, μάλιστα, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της Liberation, αυτή η ανάμειξη φέρει το όνομα «blouge» και ορισμένοι τοπικοί παραγωγοί πωλούν ορισμένα μπουκάλια από αυτό το ενδιαφέρον μείγμα.

Όπως είπαμε και πριν, αναμειγνύοντας κόκκινο και λευκό κρασί δεν μπορείτε να φτιάξετε ροζέ. Αλλά μπορείτε να κάνετε ενδιαφέροντες και νόστιμους συνδυασμούς, αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για  να είστε σίγουροι ότι το «πείραμά» σας θα γνωρίσει σίγουρη επιτυχία.

Αρχικά, μην ανακατεύετε ολόκληρα μπουκάλια κρασί χωρίς να τα δοκιμάσετε πρώτα. Ξεκινήστε από μικρότερες ποσότητες, όπως με ένα ποτήρι.

Έπειτα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι ποικιλίες κόκκινου και λευκού κρασιού θα ανακατέψετε. Εξετάστε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και σημειώστε τα, για να δείτε τι ποσότητες θα χρησιμοποιήσετε από το καθένα.

Αφού «γνωρίσετε» το κρασί σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τη βάση του μείγματος. Συνιστάται να επιλέξετε το πιο αδύναμο κρασί για να διευκολύνετε την ανάμειξη και την ενίσχυση του. Φροντίστε να επιλέξετε προσεκτικά, καθώς αυτό θα αναπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού σας. Εάν έχετε αμφιβολίες για το ποιο κρασί να διαλέξετε, επιλέξτε αυτό με τις πιο αναγνωρίσιμες αδυναμίες.

Για την ανάμειξη, επιλέξτε έναν παρόμοιο τύπο κρασιού που θα αναπληρώσει αυτό που λείπει ή έχει πάρα πολύ από τη βάση σας. Εφόσον γνωρίζετε τις αδυναμίες της βάσης σας, επιλέξτε έναν συνεργάτη που θα εξουδετερώσει κάθε δυσάρεστη κατάσταση στη βάση. Για παράδειγμα, τα παλαιωμένα κρασιά ταιριάζουν με τα πιο καινούρια.

Προσοχή! Μη βιαστείτε, πάρτε το χρόνο σας, ανακατέψτε απαλά και πιείτε προσεκτικά. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι, κάντε δοκιμές μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Νομίζουμε πως μετά  από όλα αυτά, καταρρίψαμε άλλον ένα μύθο του κρασιού. Άλλωστε, η περιέργεια στη γαστρονομία μπορεί να οδηγήσει σε μερικές από τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα