Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούμε να καταψύξουμε τα αβοκάντο;

ΑρχικήΟικιακάΜπορούμε να καταψύξουμε τα αβοκάντο;
spot_img

cibum team

 

Τα αβοκάντο είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο φρούτο.

Μία μερίδα αβοκάντο (70 γραμμάρια) θα μας δώσει 330 mg ή το 17% των καθημερινών μας αναγκών σε κάλιο, περισσότερο από όσο περιέχει η μπανάνα.

Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε καλά λιπαρά, που συμβάλλουν στην ομαλή  λειτουργία της καρδιάς.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα, το οποίο αποθαρρύνει πολλούς καταναλωτές, ότι το αβοκάντο έχει μικρό περιθώριο ζωής ανάμεσα στο άγουρο και σκληρό και το υπέρ το δέον ώριμο.

Ευτυχώς, ωστόσο, μπορούμε να το καταψύξουμε και να το καταναλώσουμε όποτε θελουμε!

Πώς να παγώσετε ολόκληρο το αβοκάντο

Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, βγάλτε τον σπόρο και στη συνέχεια βγάλτε προσεκτικά τη φλούδα.

Βουρτσίστε τα μισά αβοκάντο με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.

Τυλίξτε τα μισά αβοκάντο σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη φροντίζοντας να μην αφήσετε χώρο για αέρα, συμπεριλαμβανομένης της κοιλότητας όπου ήταν ο σπόρος.

Τοποθετήστε τα τυλιγμένα μισά αβοκάντο σε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης, πιέστε τον αέρα, κλείστε το με φερμουάρ και φυλάξτε το στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, απλά βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το να ξεπαγώσει.

Πώς να παγώσετε πολτοποιημένο αβοκάντο

Κόψτε, βγάλτε τα αβοκάντο σε ένα μπολ και περιχύστε με το χυμό μισού λεμονιού.

Πολτοποιήστε τα αβοκάντο στην υφή που προτιμάτε.

Τοποθετήστε σε μια σακούλα για την κατάψυξη, αφαιρέστε τον αέρα, κλείστε με φερμουάρ και κολλήστε την στην κατάψυξη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα