Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To πρωινό για λαμπερό και νεανικό δέρμα

ΑρχικήΟικιακάTo πρωινό για λαμπερό και νεανικό δέρμα
spot_img

cibum team

Ένας από τους λόγους που το δέρμα σας αρχίζει να γερνάει είναι επειδή χάνει τη δύναμη και την ελαστικότητά του. Αυτή είναι μια αιτία πίσω από τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος.

Αν και τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και οι αναζωογονητικές θεραπείες μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στην αποκατάσταση της ελαστικότητας στο δέρμα, μια λύση, που συχνά παραβλέπεται, είναι η διατροφή.

Όπως κάθε άλλο όργανο στο σώμα, το δέρμα μας ανταποκρίνεται σε ό,τι τρώμε ή πίνουμε. Ενώ τα ανθυγιεινά, ζαχαρούχα τρόφιμα μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης στο δέρμα, η κατανάλωση των σωστών βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών μπορεί να ενισχύσει το δέρμα, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα και προάγοντας μια πιο νεανική εμφάνιση.

Σύμφωνα με τη Rachel Nazarian, ειδική φροντίδας δέρματος και πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, για να μάθουμε ποιες πρωινές τροφές μπορούμε να τρώμε για να βελτιώσουμε την υγεία του δέρματός μας. Και η Δρ Ναζαριάν είπε ότι όλα οφείλονται στα αντιοξειδωτικά.

«Είμαι τόσο μεγάλος οπαδός των διαιτητικών υψηλών αντιοξειδωτικών πηγών. Πίνω πολύ συχνά ένα ποτήρι χυμό ροδιού, ο οποίος είναι μια από τις αγαπημένες μου πηγές διαιτητικών αντιοξειδωτικών», τονίζει.

Όπως εξηγεί, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα φυσικά αντιοξειδωτικά μπορούν να παρέχουν πρόσθετη προστασία από τη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία και άλλους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να γερνούν πρόωρα το δέρμα.

«Το θεωρώ μέρος του αντιγηραντικού μου σχήματος, εξηγεί η ίδια.

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται επίσης σε πολλά υγιεινά τρόφιμα – ιδιαίτερα στα φρούτα και τα λαχανικα, όπως βατόμουρα, φράουλες, βατόμουρα, πεκάν ή λάχανο.

Πηγή: shefinds.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο