Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είσαι vegan; Δες ποιο λαχανικό δεν πρέπει να παραλείπεις από τη διατροφή σου

ΑρχικήΟικιακάΕίσαι vegan; Δες ποιο λαχανικό δεν πρέπει να παραλείπεις από τη διατροφή σου
spot_img

cibum team

Η πρωτεινη, η βιταμίνη Β12, τα Ω-3 λιπαρά οξέα είναι μερικές από τις συχνότερες διατροφικές ελλείψεις των ατόμων, που ακολουθούν vegan διατροφή.

Σίγουρα όποιος ακολουθεί μια vegan διατροφή, θα έχει προβληματιστεί πώς μπορεί να προσλαμβάνει τα Ω3 λιπαρά οξέα, καθώς η βασική πηγή των θρεπτικών αυτών συστατικών είναι τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι και τα φυτικά προϊόντα δεν έχουν καθόλου περιεκτικότητα σε Ω3. Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένα αρτύματα όπως τα καρύδια, οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος που είναι εξαιρετικές πηγές Ω3.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διάσημο Dr Mark Hyman, M.D. για να μπορέσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα Ω3 που έχει ανάγκη ο οργανισμός, ένας vegan πρέπει οπωσδήποτε να εντάξει στη διατροφή του ένα διάσημο λαχανικό: την αντράκλα ή – κοινώς – γλιστρίδα.

Η γλιστρίδα περιέχει 2 διαφορετικούς τύπους Ω3: Άλφα λινολενικό οξύ (ALA) και εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA).

Αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η γλιστρίδα είναι ενδεχομένως το μοναδικό φυτό που περιέχει τον δεύτερο τύπο Ω3, που δεν συναντάται σε φυτά, αλλά σε λιπαρά ψάρια και φύκια.

Πέραν, βέβαια, από το Ω3, η αντράκλα είναι γεμάτη με βιταμίνες και μέταλλα. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει Βιταμίνη Α , Β και C, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο. Επίσης περιέχει Β-καροτίνη και γλουταθειώνη, δυο φυτοχημικές ουσίες με απίστευτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο