Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτά είναι τα πιο υγιεινά μπέργκερ στα εστιατόρια Fast Food – Εκπλήξεις στη λίστα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυτά είναι τα πιο υγιεινά μπέργκερ στα εστιατόρια Fast Food - Εκπλήξεις στη λίστα
spot_img

Από τη φύση του, το μπέργκερ δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή γεύματος εκεί έξω… Ή ακόμη και η πιο υγιεινή επιλογή σε οποιοδήποτε μενού fast food. Αλλά, όλα με μέτρο!

Μια έρευνα που διεξήχθη από το Delish, τον ιστότοπο για γευσιγνώστες που είναι γνωστός για «συνταγές που ενθουσιάζουν τους ανθρώπους να μαγειρεύουν», καθόρισε τα πιο υγιεινά μπέργκερ σε μεγάλες αλυσίδες της Βόρειας Αμερικής.

- Advertisement -

Για να καθορίσει τα αποτελέσματά της, το κατάστημα συνεργάστηκε με την πιστοποιημένη διαιτολόγο Lauren Manaker για να εξετάσει τα διατροφικά στοιχεία διαφόρων μπέργκερ από 15 μεγάλες αλυσίδες για να βρει τις επτά πιο «υγιεινές» επιλογές, ένας σχετικός όρος στον κόσμο του γρήγορου φαγητού.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ποσότητα νατρίου και κορεσμένων λιπαρών σε κάθε μπιφτέκι, τα οποία μπορούν αντίστοιχα να οδηγήσουν σε καρδιακά προβλήματα και υψηλή χοληστερόλη. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τρεις πιο υγιεινές επιλογές μπέργκερ προέρχονταν από τις τρεις μεγαλύτερες αλυσίδες της λίστας. Ευελπιστούμε οτι η διαδικασία αξιολόγησης ήταν αδιάβλητη…

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Στο νούμερο τρία ήταν το κλασικό μπέργκερ McDonald’s, η θρυλικά αδιάφορη επιλογή που παρασκευάζεται με μπιφτέκι από μοσχάρι αλατοπιπερωμένο και με πίκλες, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, κέτσαπ και μουστάρδα. Το βασικό προϊόν της Golden Arches περιέχει 250 θερμίδες, 30 γραμμάρια υδατάνθρακες, 13 γραμμάρια πρωτεΐνης, μόλις 3,5 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών και 510 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Whopper Jr. της Burger King, το οποίο η αλυσίδα fast food διαφημίζει ως «την ίδια μεγάλη γεύση Whopper αλλά σε κανονικό μέγεθος». Μοιάζει αρκετά με την προσφορά των McDonald’s, με ντομάτες και μαρούλι να έχουν αντικαταστήσει τις πίκλες και τα κρεμμύδια και μαγιονέζα να έχει πάρει τη θέση της κέτσαπ. Το μπέργκερ της BK, που σερβίρεται σε ψωμάκι με σπόρους, είναι ελαφρώς πιο υγιεινό από το McD’s από κάθε άποψη, με συνολικά 310 θερμίδες, 28 γραμμάρια υδατανθράκων, 15,2 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5,5 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών. Το Whopper Jr. είχε επίσης τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο από όλα τα είδη που αναφέρονται στη λίστα, στα 390 mg.

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, σχεδόν πανομοιότυπο με το Burger King σε θρεπτική αξία και σύνθεση, είναι η έκδοση χωρίς τυρί του Wendy’s Jr. Hamburger. Αν και διαθέτει υψηλότερο επίπεδο νατρίου στα 440 mg και ελαφρώς λιγότερη πρωτεΐνη στα μόλις 15 γραμμάρια, το Wendy’s Jr. Hamburger κατακτά την πρώτη θέση λόγω του λιτού αριθμού θερμίδων (280) μαζί με χαμηλό επίπεδο υδατανθράκων (25 γραμμάρια) και κορεσμένων λιπαρών (τέσσερα γραμμάρια).

Την υπόλοιπη λίστα συμπληρώνουν οι περιφερειακές αλυσίδες In-N-Out Burger, Whataburger, Culver’s και Shake Shack. Η επιλογή του Shake Shack, το βασικό χάμπουργκερ, βρέθηκε να έχει σημαντικά περισσότερες πρωτεΐνες (25 γραμμάρια) και νάτριο (850 mg) από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που περιλαμβάνεται στη λίστα.

Τρεις από τις επτά επιλογές είναι οι λεγόμενες «Junior» εκδόσεις των μεγαλύτερων προσφορών των αντίστοιχων αλυσίδων, οδηγώντας στο μάλλον προφανές συμπέρασμα ότι το μικρότερο μπέργκερ είναι συνήθως το πιο υγιεινό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο