Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε το μπέικον

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε το μπέικον
spot_img

Ίσως αγαπάτε το μπέικον, αλλά τα διατροφικά του χαρακτηριστικά δεν θα σας ανταμείψουν ιδιαίτερα.

Το μπέικον δεν είναι συνήθως μέρος των υγιεινών διατροφικών προγραμμάτων, καθώς είναι ένα ιδιαίτερα λιπαρό είδος αλλαντικού. Παρόλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο να το εγκαταλείψετε εντελώς, αρκεί να αλλάξετε τον τρόπο μαγειρέματος.

Γιατί όμως το μπέικον θεωρείται «ακατάλληλο»; Μια απάντηση είναι πως περιέχει υψηλά επίπεδα λίπους και αλατιού, ενώ είναι φτωχό σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, κάθε φέτα μπέικον περιέχει 10,4 γραμμάρια λίπους και 210 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Δεδομένου ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ συνιστά στους ενήλικες να καταναλώνουν 78 γραμμάρια λίπους και 2.300 χιλιοστόγραμμα νατρίου ημερησίως, μια φέτα μπέικον φέρει ήδη πάνω από το 10% των ημερήσιων ορίων σε λιπαρά και 9% στο νάτριο.

Αναζητώντας τρόπους να μειώσετε τις διατροφικές συνέπειες του μπέικον, μπορείτε να ακολουθήσετε απλές πρακτικές. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να αφαιρείτε το λίπος του μπέικον μετά το μαγείρεμα.

Μια από τις καλύτερες λύσεις για να μειώσετε την ποσότητα λίπους που καταναλώνετε είναι να χρησιμοποιήσετε φριτέζα αέρα. Αυτό βοηθά το μπέικον να μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε το επιπλέον λίπος να στάζει μακριά, μειώνοντας τις θερμίδες.

Επιπλέον, το τοποθέτημα του μαγειρεμένου μπέικον σε χαρτί κουζίνας απορροφά ακόμα περισσότερο λίπος. Εάν δεν διαθέτετε φριτέζα αέρα, ο φούρνος με σχάρα μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση.

Εκτός από τη μέθοδο μαγειρέματος, μπορείτε να επιλέξετε και εναλλακτικούς τύπους μπέικον, όπως μπέικον γαλοπούλας, που έχει λιγότερα λιπαρά σε σχέση με το παραδοσιακό μπέικον χοιρινού. Το φυτικό μπέικον είναι ακόμα μια πιο υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο