Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Η κεταμίνη βοηθά στον περιορισμό της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΈρευνα: Η κεταμίνη βοηθά στον περιορισμό της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ
spot_img

Η κεταμίνη βοήθησε τους αλκοολικούς να απέχουν από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με τα θετικά αποτελέσματα να φαίνονται ακόμη και έξι μήνες αργότερα, σύμφωνα με νέα κλινική δοκιμή.

Η δοκιμή φάσης ΙΙ είναι η πρώτη του είδους της που εξετάζει εάν μια χαμηλή δόση κεταμίνης θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της γρήγορης επιστροφής των ανθρώπων στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μετά τη διακοπή όταν συνδυάζεται με θεραπεία.

Η δοκιμή “κεταμίνη για τη μείωση της υποτροπής του αλκοόλ (KARE)”, έδειξε ότι τα οφέλη εξακολουθούσαν να φαίνονται έξι μήνες αργότερα.

Με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Έξετερ και με χρηματοδότηση από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, θα μπορούσαμε τώρα να δούμε περαιτέρω δοκιμές που αφορούν περισσότερους ανθρώπους μετά την επιτυχία της θεραπείας σε αυτό το πρώιμο στάδιο.

Η δοκιμή KARE ήταν η πρώτη που συνέκρινε την κεταμίνη με και χωρίς θεραπεία σε οποιοδήποτε πλαίσιο ψυχικής υγείας.

Η μελέτη, η οποία περιελάμβανε 96 άτομα με προβλήματα αλκοόλ που απείχαν τη στιγμή της δοκιμής, δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Psychiatry. Τα άτομα που έλαβαν κεταμίνη σε συνδυασμό με ψυχολογική θεραπεία είχαν περισσότερες από 2,5 φορές πιθανότητες να παραμείνουν σε πλήρη αποχή στο τέλος της δοκιμής σε σχέση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι παρέμειναν εντελώς νηφάλιοι για 162 από τις 180 ημέρες στην περίοδο παρακολούθησης των έξι μηνών που αντιπροσωπεύει το 87% της αποχής.

Πριν από τη δοκιμή, οι συμμετέχοντες έπιναν κάθε μέρα, καταναλώνοντας το ισοδύναμο των 50 λίτρων δυνατής μπύρας κατά μέσο όρο την εβδομάδα (125 μονάδες).

Οι συμμετέχοντες που έλαβαν κεταμίνη και θεραπεία έπιναν περισσότερο από τις συνιστώμενες οδηγίες σε συνολικά μόλις πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια της εξάμηνης δοκιμαστικής περιόδου κατά μέσο όρο, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου από προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ από έναν στους οκτώ σε έναν στους 80.

Όπvς αναφέρει το The Drink Business, ασθενείς που έλαβαν κεταμίνη είχαν επίσης χαμηλότερη κατάθλιψη μετά από τρεις μήνες και καλύτερη ηπατική λειτουργία από αυτούς που έλαβαν εικονικό φάρμακο, ανεξάρτητα από το εάν συνδυάστηκε με θεραπεία ή όχι.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τι είναι τα βιοτεχνικά τρόφιμα

Ο νέος τρόπος επισήμανσης τροφίμων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ

Η ανατρεπτική και μπερδεμένη ιστορία του κρουασάν

Η ιστορία του κρουασάν είναι συναρπαστική και αποκαλύπτει γιατί το κρουασάν έχει σχήμα μισοφέγγαρου που έγινε εν ολίγοις εθνικό έμβλημα της Γαλλίας

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα