Το 2019, 1 στους 3 ανθρώπους (33%) στην ΕΕ ανέφεραν ότι δεν καταναλώνουν φρούτα ή λαχανικά ημερησίως και μόνο το 12% του πληθυσμού κατανάλωνε τις συνιστώμενες 5 μερίδες ή περισσότερες ημερησίως. Κατά μέσο όρο, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ (55%) δήλωσαν ότι καταναλώνουν μεταξύ 1 και 4 μερίδων οπωρολαχανικών σε καθημερινή βάση.
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η υψηλότερη ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων και άνω αναφέρθηκε στην Ιρλανδία (33% του πληθυσμού), στην Ολλανδία (30%), στη Δανία (23%) και τη Γαλλία.
Η χαμηλότερη ημερήσια πρόσληψη εντοπίστηκε στη Ρουμανία, όπου μόνο το 2% του πληθυσμού έτρωγε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία (και οι δύο 5%) και την Αυστρία με 6%.
Η ημερήσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών από τις γυναίκες είναι υψηλότερη από εκείνη των ανδρών: κατά μέσο όρο, το 58% των γυναικών ανέφεραν ότι έτρωγαν 1 έως 4 μερίδες σε σύγκριση με το 51% για τους άνδρες. Το ίδιο ίσχυε και για την ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων και άνω (15% έναντι 10%).
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες ανέφεραν ότι παρέλειψαν εντελώς την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών (39% έναντι 27%).