Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Ποιοι τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην Ευρώπη;

ΑρχικήΝέαEurostat: Ποιοι τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην Ευρώπη;
spot_img

Το 2019, 1 στους 3 ανθρώπους (33%) στην ΕΕ ανέφεραν ότι δεν καταναλώνουν φρούτα ή λαχανικά ημερησίως και μόνο το 12% του πληθυσμού κατανάλωνε τις συνιστώμενες 5 μερίδες ή περισσότερες ημερησίως. Κατά μέσο όρο, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ (55%) δήλωσαν ότι καταναλώνουν μεταξύ 1 και 4 μερίδων οπωρολαχανικών σε καθημερινή βάση.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η υψηλότερη ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων και άνω αναφέρθηκε στην Ιρλανδία (33% του πληθυσμού), στην Ολλανδία (30%), στη Δανία (23%) και τη Γαλλία.

- Advertisement -

Η χαμηλότερη ημερήσια πρόσληψη εντοπίστηκε στη Ρουμανία, όπου μόνο το 2% του πληθυσμού έτρωγε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία (και οι δύο 5%) και την Αυστρία με 6%.

Η ημερήσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών από τις γυναίκες είναι υψηλότερη από εκείνη των ανδρών: κατά μέσο όρο, το 58% των γυναικών ανέφεραν ότι έτρωγαν 1 έως 4 μερίδες σε σύγκριση με το 51% για τους άνδρες. Το ίδιο ίσχυε και για την ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων και άνω (15% έναντι 10%).

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες ανέφεραν ότι παρέλειψαν εντελώς την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών (39% έναντι 27%).

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα