Ενίσχυσε την υγεία σου βάζοντας στην καθημερινή διατροφή σου μουσκεμένη μαύρη σταφίδα
Ενώ οι σταφίδες είναι ένα νόστιμο σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, το μούλιαμά τους ενισχύει το διατροφικό τους προφίλ και τις κάνει ακόμα πιο ωφέλιμες, ιδιαίτερα τους πιο κρύους μήνες.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αναψυκτικά διαίτης: Μύθος ότι είναι καλύτερα από τα κανονικά αναψυκτικά – Οι κίνδυνοι που κρύβουν για την υγεία
Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τις μουσκεύουμε είναι πολλοί, όπως στο ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και τη διαχείριση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επείγουσα ανάκληση βιολογικού γάλακτος: Ισχυρές ενδείξεις αλλοίωσης μήνες πριν την ημερομηνία λήξης
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Απαγόρευση πώλησης σετ μαχαιροπήρουνων γνωστής μάρκας – Κίνδυνος τραυματισμού
Δείτε τους εννέα λόγους για τους οποίους η κατανάλωση μουσκεμένης σταφίδας το χειμώνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την υγεία:
1. Ελέγχει την οξύτητα
Εάν υποφέρεις από προβλήματα οξύτητας στο στομάχι σου, θα πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου μουσκεμένη μαύρη σταφίδα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να πιείτε χωρίς να μεθύσετε
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Πώς να κόψετε σωστά τη βασιλόπιτα
2. Βελτιώνει την όραση
Είναι γεμάτη με βιταμίνη C, πολυφαινολικά φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, άρα είναι καλή για τα μάτια σου.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Απαγόρευση πώλησης σετ μαχαιροπήρουνων γνωστής μάρκας – Κίνδυνος τραυματισμού
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να φτιάξετε “κρεμώδη” ομελέτα χωρίς γάλα και βούτυρο
3. Κάνει καλό στα δόντια και στα ούλα
Η κατανάλωση εμποτισμένης σταφίδας βοηθά με τα πρησμένα δόντια και τα ούλα, χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.
4. Προλαμβάνει τον καρκίνο
Οι μαύρες σταφίδες περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Scrub προσώπου γεμάτα τοξικές ουσίες που επηρεάζουν την αναπαραγωγή – Εργαστηριακή δοκιμή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ψωμί του τοστ: Τέλος στην κόντρα Elbisco (ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ) και Καραμολέγκου – Η απόφαση του ΣΕΕ
5. Διαχειρίζεται την υπέρταση
Η κατανάλωση της σταφίδας στη διατροφή σου βοηθά στη μείωση του επιπέδου της κακής χοληστερόλης στο σώμα, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
6. Θεραπεύει τον ξηρό βήχα
Όχι μόνο βοηθά στην απαλλαγή από τον ξηρό βήχα, αλλά βοηθά επίσης στη μείωση του ερεθισμού και στην καταπράϋνση του λαιμού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Aνάκληση δημοφιλούς συμπληρώματος διατροφής – Περιέχει πέτρες και μεταλλικά κομμάτια
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 14χρονη έχασε τη ζωή της από φυτοφάρμακα σε λάχανο
7. Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο
Εάν υποφέρεις από συνεχείς πονοκεφάλους, θα πρέπει να δοκιμάσεις να τρως τακτικά λίγη μουσκεμένη σταφίδα.
8. Χαλαρώνει τον ίλιγγο
Ο ίλιγγος είναι μια αίσθηση που σε κάνει να νιώθεις σαν να μην ισορροπείς. Το να έχεις εμποτίσει τη σταφίδα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στη μείωση του κινδύνου.
9. Ελέγχει την κακοσμία του στόματος
Οι εμποτισμένες με μάσημα σταφίδες μπορεί να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς και από την κακοσμία του στόματος.