Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορεί ένα ποτήρι μπύρα να βοηθήσει να βγουν οι ασθενείς από την εντατική πιο γρήγορα;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜπορεί ένα ποτήρι μπύρα να βοηθήσει να βγουν οι ασθενείς από την εντατική πιο γρήγορα;
spot_img

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας στην Ελβετία θα πραγματοποιηθεί μια κλινική δοκιμή σε 118 ασθενείς εντατικής θεραπείας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ο λυκίσκος μπορεί να μειώσει το παραλήρημα εάν λαμβάνουν καθημερινά μισό λίτρο μπύρα.

Το παραλήρημα μπορεί να επηρεάσει έως και το 80% των ατόμων που εισάγονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και να τους προκαλέσει παραισθήσεις, επιθετικότητα και σύγχυση.

Μία από τις αιτίες του παραληρήματος, που παρατηρείται σε περιπτώσεις σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων όπως ο Covid-19 είναι η μειωμένη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο, ενώ άλλες αιτίες περιλαμβάνουν πόνο από ασθένεια ή τραυματισμό.

Οι ασθενείς που υποφέρουν από παραλήρημα περνούν κατά μέσο όρο 21 ημέρες στη ΜΕΘ, έναντι εννέα ημερών που περνούν οι άλλοι ασθενείς, σύμφωνα με τη Mail Online.

Οι γιατροί που έχουν αναλάβει την κλινική δοκιμή πιστεύουν ότι τα ηρεμιστικά αποτελέσματα τόσο του λυκίσκου όσο και μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ, θα μπορούσαν να έχουν θετικές επιδράσεις. Επέλεξαν την μπύρα χάρη στο χαμηλό ποσοστό αλκοόλ κατ’ όγκο που διαθέτει και θα δίνουν στους ασθενείς κάτι λιγότερο από 470 γραμμάρια κάθε μέρα για έξι ημέρες.

Οι ερευνητές θα χωρίσουν τους ασθενείς σε τρεις κατηγορίες: αυτούς που λαμβάνουν μπύρα με αλκοόλ, αυτούς που λαμβάνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ και αυτούς που δεν πίνουν μπύρα.  Η διάρκεια της κλινικής δοκιμής θα είναι 12 μήνες αρχής γενομένης από το Μάρτιο του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει το The Drink Business, οι ερευνητές εξήγησαν ότι «ο λυκίσκος περιέχει χουμουλόνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει ηρεμιστική επίδραση και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα