Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πεντάλογος των τροφίμων που εξασφαλίζουν τη μακροζωία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟ πεντάλογος των τροφίμων που εξασφαλίζουν τη μακροζωία
spot_img

Ποια είναι τα πέντε είδη τροφίμων που εξασφαλίζουν τη μακροζωία; Δύο ειδικοί αναφέρουν τις προτάσεις τους.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αναζητήσει το μυστικό της μακροζωίας σε φόρμουλες και φάρμακα, αλλά ορισμένοι ειδικοί συνιστούν πως η διατροφή κρατά το κλειδί για μια μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή.

Παρομοίως, επιστήμονες του Χάρβαρντ, έχοντας διεξάγει μια μελέτη, με επικεφαλής ερευνητή τον  διδάκτορα Linh Bui, εντόπισαν τα 5 κορυφαία τρόφιμα που θα προσθέσουν υγεία και μερικά χρόνια στη ζωή σας.

Μπορεί αυτές οι τροφές που ανέφεραν, δηλαδή φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, μη αμυλούχα λαχανικά, ξηροί καρποί και ακόρεστα έλαια να μην σας προξενήσουν καμία εντύπωση, καθώς τα μεμονωμένα πλεονεκτήματά τους για την υγεία να είναι χιλιοειπωμένα. Αλλά οι ειδικοί του Χάρβαρντ είπαν πως ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου θανάτου ενός ατόμου από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και άλλες χρόνιες ασθένειες κατά 25%, λένε οι ερευνητές.

Η βελτίωση της διατροφής μειώνει τον κίνδυνο αρκετών ασθενειών και μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Ο Linh Bui επισημαίνει πως αυτές οι τροφές συσχετίστηκαν τόσο με χαμηλό κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του εντέρου, διαβήτη, εγκεφαλικό όσο και με τη συνολική μείωση της θνησιμότητας, από πάσχοντες και μη από κάποια πάθηση.

«Προτείναμε μια νέα βαθμολογία δίαιτας που ενσωματώνει τα καλύτερα τρέχοντα επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις των τροφίμων τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την υπόθεσή μας ότι μια υψηλότερη βαθμολογία της λεγόμενης Πλανητικής Διατροφής Υγείας συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας», αναφέρει ο Bui σε μια δήλωση που παραθέτει η Mirror.

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι ο δείκτης, στον οποίο αναφέρεται ο επιστήμονας, λαμβάνει υπόψη τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως η χρήση νερού, η χρήση γης, η ρύπανση από θρεπτικά συστατικά και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλεί μια δίαιτα. Ως εκ τούτου, και σε ευθυγράμμιση με όσες επιστημονικές έρευνες έχουν τοποθετήσει υψηλότερα τις φυτικές δίαιτες αναφορικά με τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία αλλά και το περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ, ο Δρ Mark Hyman, γιατρός και συγγραφέας του βιβλίου Young Forever: The Secrets to Living Your Longest, Healthiest Life πρότεινε τον δικό του πεντάλογο τροφίμων για τη μακροζωία και τη νεότητα.

Όπως αναφέρει η Mirror, ο ειδικός συνέστησε σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο, τα οποία σε δόσεις 1-2 φλιτζάνια καθημερινά χαρακτήρισε «φάρμακο» για τον οργανισμό. Δεν δίστασε να κάνει λόγο για το εξαιρετικά  παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είπε ότι «είχε αποδειχθεί ότι περιέχει κάθε λογής αντιφλεγμονώδεις ενώσεις» και αποτελεί μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα