Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι θα πάθετε αν τρώτε χοιρινό κάθε μέρα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤι θα πάθετε αν τρώτε χοιρινό κάθε μέρα
spot_img

Πως θα διατηρήσετε τη χοληστερόλη σας υπό έλεγχο.

Αν επισκεφθήκατε τον γιατρό σας και σας ενημέρωσε ότι πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε τη χοληστερίνη σας, οι αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση είναι συνήθως τα πρώτα βήματα πριν από τη φαρμακευτική αγωγή.

- Advertisement -

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να γραφτείτε σε ένα ακριβό γυμναστήριο ή να αρχίσετε να προπονείστε για τον Μαραθώνιο, αλλά το να κάνετε 150 λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει. Αυτό σημαίνει μόλις 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Θα πρέπει επίσης να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένα από τα βασικά τρόφιμα της διατροφής σας, ειδικά σε αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το χοιρινό κρέας. Το μπέικον, το λουκάνικο και άλλα αλλαντικά είναι συχνά τα αγαπημένα των φίλων του κρέατος, αλλά μπορούν επίσης να στείλουν την LDL χοληστερόλη σας στα ύψη, Ωστόσο δεν είναι όλα τα χοιρινά κρέατα εκτός ορίων.

  • Ο αντίκτυπος του χοιρινού κρέατος στα επίπεδα χοληστερόλης εξαρτάται από παράγοντες όπως το κομμάτι, το μέγεθος της μερίδας και η μέθοδος μαγειρέματος. Ενώ το χοιρινό περιέχει διαιτητική χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά, το είδος και η προετοιμασία μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δείτε το πιάτο που πωλείται σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και απελευθερώνει φορμαλδεΰδη  609% πάνω από το όριο!

Κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν θα αυξήσει απαραίτητα τη χοληστερόλη σας, αλλά ότι η συνολική σας διατροφή είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, θα πρέπει να περιορίσετε τα κορεσμένα λιπαρά στο 6% των ημερήσιων θερμίδων σας, αν προσπαθείτε να διατηρήσετε τη χοληστερόλη σας υπό έλεγχο. Δεδομένου ότι ένα γραμμάριο λίπους έχει 9 θερμίδες, αυτό σημαίνει περίπου 13 γραμμάρια κορεσμένου λίπους την ημέρα σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Αυτό μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά ορισμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε εντός αυτού του ορίου. Για παράδειγμα, το χοιρινό φιλέτο, το ψαρονέφρι και ο 96% άπαχος χοιρινός κιμάς πληρούν τις οδηγίες του USDA για τα «άπαχα» κρέατα». Για να χαρακτηριστεί ως «άπαχο», το κρέας πρέπει να έχει λιγότερα από 4,5 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ανά 100 γραμμάρια.

Μπορείτε να απολαμβάνετε άπαχα ή πολύ άπαχα κομμάτια χοιρινού κρέατος εξίσου συχνά με άπαχα πουλερικά, εφόσον η υπόλοιπη διατροφή σας είναι σχετικά υγιεινή. Ωστόσο, το τηγανητό ή ιδιαίτερα επεξεργασμένο χοιρινό πρέπει να περιορίζεται και να καταναλώνεται με μέτρο, που σημαίνει όχι περισσότερες από 1-2 μερίδες την εβδομάδα.

Αν το χοιρινό είναι μία από τις πηγές πρωτεΐνης που επιλέγετε, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τη χοληστερόλη σας υπό έλεγχο συνδυάζοντάς το με τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια δεσμεύουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στην απομάκρυνσή της από το σώμα σας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Λιπιδίων, η προσθήκη 5 έως 10 γραμμαρίων διαλυτών φυτικών ινών την ημέρα μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερόλη έως και 11 μονάδες ή και περισσότερο. Τα υγιή λιπαρά από το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Η ενσωμάτωση ορισμένων από αυτά τα τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερόλη σε συνταγές υγιεινού χοιρινού κρέατος. Δοκιμάστε να μαρινάρετε και να ψήσετε το χοιρινό κρέας στη σχάρα και, στη συνέχεια, να το σερβίρετε πάνω σε δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά, με μια σταγόνα ελαιόλαδο για πρόσθετα υγιεινά λιπαρά.

Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε αργά άπαχο χοιρινό κρέας σε κατσαρόλα και να το σερβίρετε με γλυκοπατάτες και λαχανοσαλάτα με βάση το ξύδι. Το ψήσιμο στο φούρνο ενός χοιρινού φιλέτου με καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών και κόκκινες πατάτες είναι μια άλλη θρεπτική επιλογή.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα