Ποια φρούτα έχουν την περισσότερη ζάχαρη και ποια, πολύ μικρή ποσότητα.
Αν και είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα, γενικά οι διαιτολόγοι συνιστούν χαμηλή ή καθόλου κατανάλωση φρούτων εάν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Αυτό γιατί τα περισσότερα φρούτα έχουν ζάχαρη. Η ποσότητα ζάχαρης εξαρτάται από το φρούτο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Όχι άλλο μουχλιασμένο τυρί» – Το μεγαλύτερο λάθος αποθήκευσης και ο νέος τρόπος συντήρησης στο ψυγείο
Για παράδειγμα ένα μάνγκο έχει 46 γραμμάρια ζάχαρης, (περισσότερο από όλα τα φρούτα) ένα φλιτζάνι σταφύλια έχει περίπου 23 γραμμάρια, ένα φλιτζάνι κεράσια 18, δυο μεσαίου μεγέθους σύκα έχουν 16 γραμμάρια ζάχαρης και ένα μέτρο αχλάδι 17.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σοκολάτα Ντουμπάι: Απαγορεύτηκε η πώλησή της στην Κολωνία – Φυλάκιση έως έξι μήνες στους παραβάτες
Υπάρχουν όμως και φρούτα που έχουν πολύ λίγη ζάχαρη με πρώτο το αβοκάντο το οποίο περιέχει μόλις 1,33 γραμμάρια ζάχαρης. Στη δεύτερη θέση σε χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης έρχεται το βατόμουρο με 4,8gr ζάχαρη στα 100 γραμμάρια. Επίσης μόλις 5gr ζάχαρης έχουν 100 γρ σμέουρα, ενώ οι φράουλες έχουν μόνο 5,5 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Το βερίκοκο έχει 7,7 ζάχαρη, ένα πορτοκάλι 8,3gr και το ακτινίδιο 9,1. Τέλος εάν αναρωτιέστε για το μήλο περιέχει 10,3gr ζάχαρης και οι μπανάνες 14 γραμμάρια.