Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το φρούτο με τη μικρότερη ποσότητα ζάχαρης

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤο φρούτο με τη μικρότερη ποσότητα ζάχαρης
spot_img

Ποια φρούτα έχουν την περισσότερη ζάχαρη και ποια, πολύ μικρή ποσότητα.

Αν και είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα, γενικά οι διαιτολόγοι συνιστούν χαμηλή ή καθόλου κατανάλωση φρούτων εάν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Αυτό γιατί τα περισσότερα φρούτα έχουν ζάχαρη. Η ποσότητα ζάχαρης εξαρτάται από το φρούτο.

Για παράδειγμα ένα μάνγκο έχει 46 γραμμάρια ζάχαρης, (περισσότερο από όλα τα φρούτα) ένα φλιτζάνι σταφύλια έχει περίπου 23 γραμμάρια, ένα φλιτζάνι κεράσια 18, δυο μεσαίου μεγέθους σύκα έχουν 16 γραμμάρια ζάχαρης και ένα μέτρο αχλάδι 17.

Υπάρχουν όμως και φρούτα που έχουν πολύ λίγη ζάχαρη με πρώτο το αβοκάντο το οποίο περιέχει μόλις 1,33 γραμμάρια ζάχαρης. Στη δεύτερη θέση σε χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης έρχεται το βατόμουρο με 4,8gr ζάχαρη στα 100 γραμμάρια. Επίσης μόλις 5gr ζάχαρης έχουν 100 γρ σμέουρα, ενώ οι φράουλες έχουν μόνο 5,5 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Το βερίκοκο έχει 7,7 ζάχαρη, ένα πορτοκάλι 8,3gr και το ακτινίδιο 9,1. Τέλος εάν αναρωτιέστε για το μήλο περιέχει 10,3gr ζάχαρης και οι μπανάνες 14 γραμμάρια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο