Το “νέο” είδος ψαριού που αντικαθιστά τον σολομό είναι νόστιμο, πλούσιο σε βιταμίνες και πολύ πιο οικονομικό.
Τα ψάρια κατέχουν σημαντική θέση στη διατροφή ενός ανθρώπου που έχει έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Συνιστάται η κατανάλωσή τους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επιδημία αφθώδους πυρετού σε κοπάδια στη Γερμανία μετά από 40 χρόνια – Έκτακτα μέτρα και ζώνες αποκλεισμού
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νέες περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης σε πτήσεις – Αρρώστησαν ομαδικά 10 λεπτά με το σερβίρισμα των γευμάτων
Πρόσφατα, ένα “νέο” είδος ψαριού εμφανίστηκε στα σούπερ μάρκετ της Ρουμανίας, που θεωρείται από πολλούς πολύ νόστιμο. Επιπλέον, μπορεί να υποκαταστήσει με επιτυχία τον σολομό, ο οποίος έχει μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές. Επίσης είναι πολύ πιο οικονομικό, αφού μπορεί να παραχθεί σε υδατοκαλλιέργειες οποιαδήποτε χώρας και δεν χρειάζεται να γίνονται εισαγωγές σολομού από τις Σκανδιναβικές χώρες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι έχει μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έκλεισε τυροκομείο λόγω κρουσμάτων λιστερίωσης – Τα προϊόντα του διανέμονται σε έξι χώρες
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δέκα νεκροί και 61 ασθένειες από αλλαντικά – Τα ευρήματα των επιθεωρητών στο εργοστάσιο παραγωγής
Ονομάζεται «πέστροφα σολομού» που στην πραγματικότητα είναι η ιριδίζουσα πέστροφα (με ουράνιο τόξο) με ειδική διατροφή. Αλλάζει το χρώμα του δέρματος, αλλά όχι τη γεύση του. Άρχισε να καλλιεργείται και σε εκτροφεία πέστροφας στη Ρουμανία λόγω των ιδιοτήτων του.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ζευγάρια μηνύουν εταιρεία για ελαττωματικό ιατρικό προϊόν εξωσωματικής γονιμοποίησης που κατέστρεψε τα έμβρυά τους!
Δεν πρόκειται για γενετικά μεταλλαγμένο ψάρι, όπως κάποιοι μπορεί να πιστεύουν, ή κάποιο είδος διασταύρωσης. Τρέφεται με την ίδια ιχθυοτροφή πλούσια σε βήτα-καροτίνη που δίνεται στον σολομό εκτροφής κατά τη φάση της πάχυνσης για να αποκτήσει ροζ κρέας. «Το χρώμα του κρέατος δεν επηρεάζει τη γεύση. Η πέστροφα σολομού διατηρεί τη συγκεκριμένη γεύση πέστροφας, ελαφρώς γλυκιά και με λεπτή μυρωδιά », εξήγησε ο Ovidiu Fărcaș, παραγωγός, σύμφωνα με το kanald.ro.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ο Γολγοθάς μιας 2χρονης με σοβαρές αλλεργίες: Την ταϊζουν έξω από νοσοκομεία ώστε αν χρειαστεί να νοσηλευτεί άμεσα!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Coca Cola, καφές, τσάι ή κόκκινο κρασί; Ποιο μαυρίζει περισσότερο τα δόντια… και δεν είναι αυτό που νομίζετε!
«Το παχύ δέρμα της πέστροφας κρατά το κρέας πολύ τρυφερό», είπε ο παραγωγός, περιγράφοντας την πέστροφα σολομού, η οποία διακρίνεται από τις κηλίδες στο χρώμα του ουράνιου τόξου στο δέρμα της.
Το ψάρι είναι εγγενές στις ακτές του Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Εισήχθη στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι από τα πιο δημοφιλή στην αναπαραγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα σε παράκτιες με εύκρατο κλίμα.
Πέστροφα σολομού, μεταξύ των συστάσεων των γιατρών
Η πέστροφα σολομού είναι ένα από τα ψάρια που προτείνουν οι γιατροί σε εγκύους και παιδιά προσχολικής ηλικίας επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και εξασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Επίσης, η κατανάλωση αυτής της τροφής συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση και ικανότητα μάθησης και προστατεύει τους ηλικιωμένους από καρδιαγγειακές παθήσεις. Είναι ένα από τα ασφαλέστερα ψάρια που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά της Ρουμανίας, όσον αφορά την περιεκτικότητα σε υδράργυρο.
Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Περιέχει λίπη, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Β6, νιασίνη, κάλιο, φώσφορο και σελήνιο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τροφικές αλλεργίες: Πού μπορώ να υποβάλω την καταγγελία μου για προϊόν που δεν αναγράφει αλλεργιογόνο συστατικό;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βενζόλιο σε αναψυκτικά: Ανάλυση κινδύνου
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτή είναι η πιο θανατηφόρα τροφιμογενής ασθένεια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το τυρί με τις λιγότερες θερμίδες
Είναι ψάρι ιχθυοτροφειου, και αυτό δεν είναι θετικό. Το καλύτερο είναι οι σαρδέλες, ο γαύρος, ο κολιός, το σκουμπρί και γενικά όλα τα αφροψαρα, τα οποία είναι πλούσια σε ω3 και σε άλλα στοιχεία.