Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο εθισμός στα επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέεται με προβλήματα αλκοολισμού από τους γονείς!

ΑρχικήPicksNews LineΟ εθισμός στα επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέεται με προβλήματα αλκοολισμού από τους γονείς!
spot_img

Περίπου 1 στους 5 ανθρώπους φαίνεται να εμφανίζει εθισμό σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως παγωτό και πίτσα

Άτομα με γονέα με ιστορικό προβλημάτων αλκοόλ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σημάδια εθισμού σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Περίπου 1 στους 5 ανθρώπους φαίνεται να εμφανίζει αυτόν τον κλινικά σημαντικό εθισμό σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, που χαρακτηρίζεται από απώλεια ελέγχου της πρόσληψης, έντονη λαχτάρα και αδυναμία μείωσης παρά τις αρνητικές συνέπειες. Στη μελέτη συμμετείχαν 357 ενήλικες και αποδείχθηκε ότι το γονικό ιστορικό προβληματικής χρήσης αλκοόλ φαίνεται να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εθιστική κατανάλωση τροφής.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το παγωτό, η σοκολάτα, η πίτσα και οι πατάτες, περιέχουν αφύσικα υψηλές ποσότητες επεξεργασμένων υδατανθράκων και λιπών που μπορεί να προκαλέσουν μια αντίδραση εθισμού σε μερικούς ανθρώπους. 

Οι ερευνητές του UM εξέτασαν το εάν ένας γονέας με προβλήματα αλκοόλ, προκαλεί αυξημένο κίνδυνο εθισμού για το παιδί του, σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα. 

«Τα άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό εθισμού μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μια προβληματική σχέση με εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί στο σύγχρονο περιβάλλον τροφίμων όπου αυτά τα τρόφιμα είναι φθηνά, προσβάσιμα και διατίθενται σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε η Lindzey Hoover, ψυχολόγος UM. επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Αλλά οι εθιστικές αντιδράσεις δεν τελειώνουν με το φαγητό, καθώς τα άτομα με εθισμό στο φαγητό ήταν επίσης πιο πιθανό να παρουσιάσουν προσωπικά προβλήματα με το αλκοόλ, την κάνναβη, τον καπνό και το άτμισμα, έδειξε η έρευνα. 

Οι δίαιτες στις οποίες κυριαρχούν τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα και η υπερβολική πρόσληψη εθιστικών ουσιών είναι οι κύριες αιτίες θανάτου που μπορούν να προληφθούν στον σύγχρονο κόσμο. Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι απαιτούνται παρεμβάσεις για την ταυτόχρονη μείωση της εθιστικής κατανάλωσης και της χρήσης ουσιών. 

«Οι προσεγγίσεις δημόσιας υγείας που έχουν μειώσει τη βλάβη άλλων εθιστικών ουσιών, όπως ο περιορισμός του μάρκετινγκ στα παιδιά, μπορεί να είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη για να μειωθεί ο αρνητικός αντίκτυπος των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων», είπε η Χούβερ. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα