Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Γιατί πρέπει πάντα, να πλένουμε το αβοκάντο πριν το κόψουμε

Το Viral βίντεο για το πλύσιμο του αβοκάντο

Επικίνδυνες Φθαλικές ενώσεις στα φαγητά των fast Food!

Συγκλονιστικά τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τα φαγητά των fast food στις ΗΠΑ

Παιδί: Αλλεργία σε ξηρούς καρπούς – Πρώτος “ένοχος” το φουντούκι

Επιστημονική μελέτη για τα κλινικά και αλλεργικά χαρακτηριστικά των παιδιών με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς (TN και φιστίκια)

ΕΦΕΤ – Νέα Ανάκληση: Σε δύο! προϊόντα ελληνικής εταιρείας επεξεργασίας κρέατος εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων

Φοινικέλαιο: Στο επίκεντρο έρευνας για σύνδεση με καρκινικές μεταστάσεις

Ο πόλεμος των choco spreads φαίνεται πως αρχίζει ξανά καθώς το φοινικέλαιο είναι ένα από τα βασικά συστατικά τους

Lidl Βρετανίας: Ανάκληση χριστουγεννιάτικου προϊόντος λόγω σαλμονέλας

Φόβοι για σαλμονέλα σε γεμιστούς χουρμάδες

Τροφική δηλητηρίαση από κρέας χελώνας στην Τανζανία – 3 παιδιά έχουν καταλήξει, 22 άτομα νοσηλεύονται

Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση σάρκας θαλάσσιας χελώνας στο νησί Πέμπα στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας. Επιπλέον 22 άτομα νοσηλεύονται.

Καναδάς: δηλητηρίαση από κυάνιο – άμεση ανάκληση πυρήνων βερίκοκου

Η φυσικώς περιεχόμενη αμυγδαλίνη, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ή ακόμα και θάνατο.

ΗΠΑ: Πέτρες και μεταλλικά θραύσματα σε κατεψυγμένο μπρόκολο – 2 τραυματίες

Η εταιρεία ενημερώθηκε από καταγγελίες καταναλωτών.

Περισσότεροι από 100 άρρωστοι στην Αυστραλία – επείγουσα ανάκληση στρειδιών

Έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα περισσότερες από 100 περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν από Vibrio.

Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής όταν βρει ξένο σώμα σε τρόφιμα;

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καταναλωτής που θέλει να δικαιωθεί

Μπορείτε να ξαναπαγώσετε το ωμό κοτόπουλο;

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στους καταναλωτές. Τι λένε ειδικοί

Η πρόκληση της παρασκευής προϊόντων χωρίς γλουτένη

Τι ζητούν οι καταναλωτές τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων

Τα μωρά μπορεί να εθιστούν στη ζάχαρη εξαιτίας των σνακ!

Οι τροφές απογαλακτισμού ή για βρέφη περιέχουν ανησυχητικά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης

Action on Sugar: Μόνο 1 στα 20 παιδικά γιαούρτια περιέχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης

Παραπλανητικές οι συσκευασίες με παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για την υγεία

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ωμό αλεύρι και η άψητη ζύμη έχει προκαλέσει πολλές τροφικές ασθένειες.

Ήρθε το «έξυπνο» ψυγείο που μας ειδοποιεί για τα χαλασμένα τρόφιμα

Προειδοποιεί πότε τα τρόφιμα έχουν χαλάσει, αλλά και ποια που μπορεί να προορίζονταν για τα σκουπίδια έχουν ακόμα κάποιο χρονικό περιθώριο μέχρι να χαλάσουν.

Έρευνα: Οι εκπομπές μαγειρικής παραβλέπουν τις πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Πολλά προγράμματα μαγειρικής δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας τροφίμων.

Φάκελος “Ακρυλαμίδιο”: Η επικίνδυνη ουσία σε πατάτες και αμυλούχα

Τι είναι, τι προκαλούν στον οργανισμό και πώς προλαμβάνεται η εμφάνισή τους στα τρόφιμα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το ποιο νοθευμένο έλαιο – Στοιχεία Ευρωπαϊκού RASFF των τελευταίων 24 ετών

Ανάλυση των κοινοποιήσεων RASFF της ΕΕ από το 1999 έως το 2023 για κινδύνους από λίπη και έλαια.

ΕΕ: Οι αλλαγές σε ετικέτες και ισχυρισμούς υγείας στα τρόφιμα μέχρι το 2027

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συστάσεις που διατυπώθηκαν στην ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επισήμανση των τροφίμων στην ΕΕ.

Γιατί μας αρέσει να τρώμε με τα χέρια;

Γιατί το φαγητό με τα χέρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράδοση
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο