Το Hack για αποθήκευση κρεμμυδιών χωρίς μούχλα.
Δεν υπάρχει ίσως καμία ελληνική συνταγή χωρίς κρεμμύδι και είναι ένα λαχανικό που υπάρχει σχεδόν πάντα σε μια κουζίνα. Είτε έξω είτε μέσα στο ψυγείο, τα κρεμμύδια δίνουν την εντύπωση πως δεν θα χαλάσουν ποτέ. Ωστόσο λάθη στην αποθήκευση τα οδηγούν σε αλλοίωση και αρκετές φορές μούχλα. Οι ειδικοί του Turning Table λοιπόν, προσφέρουν ένα hack για την αποθήκευση και διατήρηση των κρεμμυδιών χωρίς να χαλάσουν. Συμβουλεύουν να τα αποθηκεύετε μέσα σε ένα καλσόν.
Με αυτόν τον τρόπο αποθήκευσης, το ύφασμα του καλσόν, επιτρέπει στο κρεμμύδι να αναπνέει σωστά, σε αντίθεση με τις πλαστικές σακούλες που μας παρέχονται συχνά στα καταστήματα για να συλλέγουμε χύμα λαχανικά και φρούτα, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν τον αέρα να κυκλοφορεί σωστά με αποτέλεσμα να μαλακώνουν ή ακόμα και μουχλιάζουν αρκετά γρήγορα. “Αποδεικνύεται ότι το καλσόν δεν είναι μόνο καλό για να κρατάς τα πόδια σου καλυμμένα, κάνουν επίσης εξαιρετικά περιτυλίγματα κρεμμυδιών. Γιατί; Τα κρεμμύδια πρέπει να αναπνέουν για να διαρκέσουν πολύ. Ταυτόχρονα όμως απορροφούν την υγρασία πιο εύκολα από άλλα τρόφιμα”, εξηγεί ο ειδικός.
Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης υποστηρίζεται από την Εθνική Ένωση Κρεμμυδιών, η οποία εξηγεί στον ιστότοπό της ότι τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται στεγνά και σε δροσερό μέρος στην κουζίνα σας και να τοποθετούνται μόνο σε πλαστική σακούλα όπου δεν μπορεί να φτάσει ο αέρας εάν τα έχετε ψιλοκόψει νωρίτερα για την προετοιμασία του γεύματος, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει επίσης να τα βάλετε στο ψυγείο.
Η μέθοδος είναι να κόψετε το πάνω μέρος του ποδιού από ένα καλσόν για να δημιουργήσετε ένα σάκο σαν σωλήνα και μετά να γεμίσετε την άκρη του ποδιού με λίγα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, δέστε το άνοιγμα της κορυφής σφιχτά για να το σφραγίσετε και ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμμύδι. Αν είστε δεινός μάγειρας που αγαπά να δημιουργεί με αυτό το λαχανικό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ολόκληρο καλσόν, να γεμίζετε ένα πόδι τη φορά και να δένετε έναν κόμπο ανάμεσα σε κάθε κρεμμύδι. Έτσι κάθε φορά που ανοίγετε για να πάρετε ένα, χρειάζεται απλώς να κόψετε το κομμάτι που περισσεύει.
https://www.mirror.co.uk/lifestyle/food-drink/excellent-onion-storage-method-stops-31949155