Είτε σε μορφή πουρέ, είτε τηγανητές, οι πατάτες εμφανίζονται πολύ συχνά στο γεύμα μας. Το αμυλούχο συνοδευτικό μπορεί να είναι το πιο νόστιμο πιάτο στο τραπέζι σας, αλλά σπάνια είναι το γρηγορότερο που προετοιμάζετε. Πλέον, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την προετοιμασία της πατάτας με αυτό το τέχνασμα για ξεφλούδισμα σε δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με το Country Living, δεν χρειάζεστε μεταλλικό αποφλοιωτή για να αφαιρέσετε τα φλούδια. Δεν απαιτούνται φανταχτερά εργαλεία ή συστατικά για αυτό το τέχνασμα, απλά ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες σας ολόκληρες, όπως θα κάνατε κανονικά. Μόλις μαγειρευτούν πλήρως, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αφήστε να κρυώσουν στο λουτρό πάγου για 5 έως 10 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε όταν κρυώσουν αρκετά για να κρατήσουν.
Το εξωτερικό της πατάτας θα πρέπει να είναι κάπως ρυτιδωμένο και χαλαρό. Για να το ξεφλουδίσετε, στρέψτε τα χέρια σας γύρω από τις πατάτες προς αντίθετες κατευθύνσεις και απομακρύνετε τα φλούδια. Εάν οι πατάτες είναι ακόμα πολύ ζεστές για να τις χειριστείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε γάντια ή ένα πανί πιάτων όταν αφαιρείτε το εξωτερικό τους. Δείτε πώς γίνεται στο παρακάτω βίντεο.
Εκτός από γρήγορη, αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική. Είναι δύσκολο να πετύχεις κάθε μικρό κομμάτι από το φλούδι όταν είναι ωμές. Αν τις βράσετε πρώτα, όπως προτείνει το Mental Floss, θα μπορείτε να κάνετε το περίβλημα να «γλιστρήσει», αφήνοντας τις πατάτες απόλυτα λείες και έτοιμες.
Όταν φιλοξενείτε άτομα στις γιορτές, ή οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οι απλές εργασίες στην κουζίνα μπορεί να συσσωρεύονται και να γίνονται βουνό! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ακολουθείτε τον ευκολότερο δρόμο, όποτε είναι δυνατόν, και να εξοικονομήσετε χρόνο και ψυχική ενέργεια για τους επισκέπτες σας. Επωφεληθείτε από αυτά τα έξυπνα και απλά hacks της κουζίνας την επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένους.