Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φριτέζα αέρα: Πως να την καθαρίσετε εύκολα και σωστά

ΑρχικήΟικιακάΦριτέζα αέρα: Πως να την καθαρίσετε εύκολα και σωστά
spot_img

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να πλύνετε τη φριτέζα αέρα σας στο χέρι είναι, ένα μη λειαντικό σφουγγάρι, υγρό σαπούνι για τα πιάτα, ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και 10 λεπτά από το χρόνο σας. 

Aναμφίβολα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φριτέζες αέρα αφενός μας “λύνουν” τα χέρια στη μαγειρική και αφετέρου μας προσφέρουν φαγητά χωρίς το περιττό λάδι και τις θερμίδες του τηγανιού. Μπορείτε σε μια φριτέζα να φτιάξετε τα πάντα, ακόμα και σπιτικά πατατάκια.

Αλλά όπως όλα τα σκεύη, μια φριτέζα αέρα θέλει καθάρισμα μετά από τη χρήση της.

 Αν και δεν χρειάζεται απαραίτητα ειδικό χειρισμό κατά την καθαριότητα, πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί ανάλογα με τη μάρκα, ο σχεδιασμός της κάθε φριτέζας αέρα διαφέρει, ειδικά όσον αφορά στα θερμαντικά εξαρτήματά της που μπορεί να πιτσιλιστούν με λάδι.

Κάποιες φριτέζες διαθέτουν καλάθια κατάλληλα για πλυντήριο πιάτων, αλλά το πλύσιμο στο χέρι θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της φριτέζας σας, αποτρέποντας τη συσσώρευση υπολειμμάτων λίπους και τροφών στις σχισμές του μηχανήματος και την πρόκληση προβλημάτων μακροπρόθεσμα και διατηρώντας την αντικολλητική της δράση.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να πλύνετε τη φριτέζα αέρα σας στο χέρι είναι, ένα μη λειαντικό σφουγγάρι, υγρό σαπούνι για τα πιάτα, ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και 10 λεπτά από το χρόνο σας. 

Αρχικά, αφήστε τη φριτέζα αέρα σας να κρυώσει καλά πριν το πλύσιμο, εάν έχετε μαγειρέψει με αυτήν. Σε περίπτωση που έχει συσσωρεύσει πολλά λίπη στον πάτο του καλαθιού, σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα για να καθαριστεί πιο εύκολα.

Πάμε τώρα στο καλάθι. Πάρτε το μη λειαντικό σφουγγάρι (ή ένα βρεγμένο με ζεστό νερό πανί και λίγο σαπούνι εναλλακτικά), σκουπίστε το κάτω μέρος, τα πλαϊνά και τον αφαιρούμενο δίσκο της φριτέζας σας (αν υπάρχει) και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Καλό είναι να μην τρίβετε το καλάθι με κάτι τραχύ ή πολύ δυνατά, ούτως ώστε να μην χαλάσει η αντικολλητική επίστρωση στη φριτέζα αέρα. Για τον ίδιο λόγο συνιστάται να μην βάζετε το καλάθι στο πλυντήριο πιάτων. 

Εάν έχει μαζέψει πολλά υπολείμματα, φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και περάστε τα σημεία με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι και τρίψτε απαλά μέχρι να εξαφανιστούν. Στη συνέχεια σκουπίστε το εσωτερικό με ζεστό νερό και στεγνώστε τη φριτέζα αέρα.  Ρίξτε επιπλέον ζεστό νερό και σαπούνι αν τα υπολείμματα επιμένουν.

 Φροντίστε να στεγνώσετε καλά τη φριτέζα αέρα σας με ένα μαλακό πανί όταν τελειώσετε και είστε σίγουροι ότι έχει στεγνώσει καλά πριν την επόμενη χρήση. Ως τελευταία συμβουλή, προτείνουμε καθαρίζετε τη φριτέζα σας μετά από κάθε χρήση, καθώς το καθάρισμα θα είναι πιο αποτελεσματικό και λιγότερο χρονοβόρο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα