Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να φτιάξετε πατατάκια σε φριτέζα αέρα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠώς να φτιάξετε πατατάκια σε φριτέζα αέρα
spot_img

Υγιεινά πατατάκια χωρίς συντηρητικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Εάν έχετε φριτέζα αέρα ακολουθεί η απόλυτη συνταγή για να φτιάξετε πατατάκια στο σπίτι και είτε να τα απολαύσετε μόνα τους, είτε να συνοδεύσετε το κυρίως πιάτο, κρέας ή ψάρι. Θα χρειαστούν δύο μεγάλες πατάτες, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, σπρέι ελαιόλαδο (εάν δεν έχετε, θα χρειαστεί λίγο λάδι με το οποίο θα ραντίσετε τις πατάτες) και προαιρετικά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 360°. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αρκετό παγωμένο νερό για να σκεπαστούν εντελώς. Μουλιάστε για 15 λεπτά.  Προσθέστε περισσότερο παγωμένο νερό και μουλιάστε άλλα 15 λεπτά.
  2. Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε πετσέτες για να στεγνώσουν. Ψεκάστε τις με μαγειρικό σπρέι ελαιολάδου ή ραντίστε τις με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Σε παρτίδες, τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε μία στρώση στο λαδωμένο ταψί μέσα στο καλάθι της φριτέζας. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν, 15-17 λεπτά, ανακατεύοντας και γυρίζοντας κάθε 5-7 λεπτά. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως τις πατάτες τις μουλιάζουμε για να απομακρυνθεί το φυσικό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές ενώ δεν κολλάνε και μεταξύ τους. Οι θερμοκρασίες διαφέρουν σε κάθε φριτέζα γι’ αυτό εάν δεν είναι αρκετά τραγανές ίσως να χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέσα στη φριτέζα. Να ξέρετε επίσης πως τα τηγανισμένα στον αέρα τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα υγιεινά, αλλά μειώνουν τις θερμίδες από το λίπος που διαφορετικά θα χρησιμοποιούσαν για τηγανητά φαγητά.

Πηγή: taste of Home

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα