Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φριτέζα αέρα: Το τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά

ΑρχικήΝέαΦριτέζα αέρα: Το τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά
spot_img

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στην φριτέζα αέρος

Οι φριτέζες αέρος θεωρούνται εύχρηστες και οικονομικές συσκευές κουζίνας ενώ όλο και περισσότερα νοικοκυριά την προτιμούν κυρίως επειδή αποτελεί μια πιο υγιεινή και γρήγορη μέθοδο μαγειρέματος.

- Advertisement -

Ωστόσο, ένας ειδικός συσκευών, ο Jay Lockton, προειδοποιεί ότι η άγνοια των χρηστών μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους πυρκαγιάς, καθώς συχνά τοποθετούν ακατάλληλα τρόφιμα σε αυτές.

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στην φριτέζα αέρος

Ο ειδικός συμβουλεύει ότι εάν θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι και τη φριτέζα σας ασφαλή, θα πρέπει να αποφύγετε να μαγειρεύετε ποπ κορν σε αυτήν. Είναι ένα σνακ που χρειάζεται να έρθει σε άμεση επαφή με πολύ υψηλή θερμοκρασία για να σκάσει το καλαμπόκι, κάτι που δεν διαθέτει μια φριτέζα αέρος. Παράλληλα μπορεί να προσκολλήσουν υπολείμματα στο θερμαντικό στοιχείο της φριτέζας και να προκληθεί βραχυκύκλωμα ή πιθανή φωτιά. 

Ο Jay απαριθμεί τέσσερα ακόμη δημοφιλή τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στην φριτέζα αέρος

  • Τυρί

Το τυρί θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα για τη φριτέζα σας, καθώς όταν λιώσει μπορεί να μπλοκάρει τον ανεμιστήρα της συσκευής σας.

  • Σάλτσες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Οι σάλτσες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως το μπάρμπεκιου ή το γλυκό τσίλι, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη φριτέζα σας, καθώς θα καραμελώσουν (και ενδεχομένως να καούν) πολύ πιο γρήγορα. Για να διατηρήσετε τη φριτέζα αέρα καθαρή, προσθέστε τις σάλτσες μετά το μαγείρεμα.

  • Σπανάκι

Τα φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι δεν είναι συμβατά με τη φριτέζα αέρα και δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί. Λόγω της τεχνολογίας ροής αέρα υψηλής ταχύτητας, μπορούν να πετούν τριγύρω στον κάδο, οδηγώντας σε πιθανό κάψιμο ή ανομοιόμορφο μαγείρεμα.

Τα τσιπς λαχανίδας είναι ασφαλή – με την προϋπόθεση ότι προσθέτετε άφθονο λάδι για να μην φουσκώσουν μέσα στη συσκευή.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άργος: Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Καταγγελία στο cibum

Το ξένο σώματα ήταν αρκετά μεγάλο και βρισκόταν περίπου στο μέσο του κυπέλου με το τυρί

Μετανάστευση καρκινογόνων χημικών από τις κάψουλες εσπρέσο – Ευρήματα επιστημονικής μέτρησης

Πόσο επικίνδυνες είναι οι κάψουλες καφέ για απελευθέρωση στον παρασκευασμένο καφέ, χημικών ουσιών που υπάρχουν στη συσκευασία της κάψουλας

Μελέτη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα δημοφιλή ποτά που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο καρκίνο του στόματος

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να εξηγούν την ανεξήγητη αύξηση των καρκίνων του στόματος, ειδικά μεταξύ των γυναικών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα