Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φρούτα και λαχανικά: πηγή βιταμινών αλλά και έμπνευσης για μεγάλους ζωγράφους.

ΑρχικήΟικιακάΦρούτα και λαχανικά: πηγή βιταμινών αλλά και έμπνευσης για μεγάλους ζωγράφους.
spot_img

Της Χριστίνας Bors.

Ο Giuseppe Arcimboldo, Ιταλός ζωγράφος του 16ου αιώνα, διατάρασσε τα παιδικά μου όνειρα. Δεν θυμάμαι τη στιγμή που ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τη ζωγραφική του, αλλά πρέπει να ήταν σε μικρή ηλικία. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη εντύπωση που μου έκαναν οι τέσσερις εποχές του. Η επίδραση του στη συνείδησή μου, ήταν πολύ ισχυρή καθώς ένας από τους επαναλαμβανόμενους εφιάλτες της παιδικής μου ηλικίας αφορούσε δύο από τους 4 πίνακες που αντιπροσωπεύουν τις 2 εποχές, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Προφανώς μετά από χρόνια ανακάλυψα ότι ζωγράφισε πολλούς άλλους πίνακες, οι οποίοι ήταν πολύ πιο «τρομακτικοί». Φυσικά, με την πάροδο των χρόνων κατάλαβα ότι ο Arcimboldo, εκτός από το απεριόριστο ταλέντο του, είχε μια πολύ καλά ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ και μια τεράστια κουλτούρα που περιλάμβανε καλή γνώση της βοτανικής και της ζωολογίας. Ο ιδιαίτερος τρόπος του να βλέπει τα πράγματα, χαρακτηρίζεται από επιθυμία για αναγνώριση που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το έργο του αγνοήθηκε για εκατοντάδες χρόνια μέχρι τις αρχές του 1900, όταν έγινε εξέχουσα έμπνευση για τον σουρεαλιστικό κίνημα

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων του Giuseppe Arcimboldo, είναι τα λαχανικά και τα φρούτα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο