Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 7 Μαρτίου, 2025
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Bocuse d’Or 2023» : Ποιοι κέρδισαν στον κορυφαίο διαγωνισμό γαστρονομίας

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία«Bocuse d'Or 2023» : Ποιοι κέρδισαν στον κορυφαίο διαγωνισμό γαστρονομίας
spot_img

Οι 24 διαγωνιζόμενοι σεφ έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να αναδείξουν το ταπεινό squash με αποτέλεσμα μια έκρηξη από πορτοκαλί δημιουργίες.

Η Δανία  είναι ο μεγάλος νικητής του κορυφαίου γαλλικού διαγωνισμού γαστρονομίας «Bocuse d’Or 2023», χάρη σε μια εντυπωσιακή πιατέλα βασισμένη σε αγγελόψαρα και ένα εξαιρετικά  μενού «Feed the kids» που περιλαμβάνει squash -ένα είδος κολοκυθιού-. Η Νορβηγία ήρθε δεύτερη, ενώ η Ουγγαρία τρίτη κερδίζοντας χάλκινο  μετάλλιο.

- Advertisement -

Το Bocuse d’Or είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό γαστρονομικό διαγωνισμό. Είναι ένα εργαστήριο αριστείας και μια θερμοκοιτίδα ταλέντου όπου η δέσμευση, το πάθος, η τεχνική και η δημιουργικότητα καθορίζουν τους μεγαλύτερους σεφ του αύριο. Είναι ένα υπέροχο εφαλτήριο για όποιον επιθυμεί να κερδίσει διεθνή αναγνώριση.  

Αυτήν τη φορά ο διαγωνισμός  του Bocuse d’Or έδωσε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική δέσμευση, ξεκινώντας με την προτροπή: «Ταΐστε τα παιδιά», για την οποία κάθε ομάδα έπρεπε να φανταστεί ένα ολόκληρο παιδικό μενού βασισμένο στο σκουός που ήταν τόσο ισορροπημένο όσο και διασκεδαστικό. Kαι η  κριτική επιτροπή αποτελούμενη από παιδιά με μέσο όρο ηλικίας 10 ετών ήταν παρούσα για να κρίνει, επιλέγοντας τελικά την Ιαπωνία ως νικητή. Η Γαλλία κέρδισε το ειδικό  βραβείο της κριτικής επιτροπής με το μενού “Feed the kids”.

 O διαγωνισμός αναδεικνύει την  Γαλλία και ειδικότερα την  πόλη της Λυών ως το  κέντρο έκφρασης για όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το όνομα του διαγωνισμού παραπέμπει στον Paul Bocuse ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής έκθεσης το 1987 εμπνεύστηκε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό για σεφ που θέλουν να “παραβιάσουν” τους κανόνες.

ΠΗΓΗ: https://www.bocusedor.com/en/final

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι κίνδυνοι που κρύβει το βούτυρο – Ευρήματα μελέτης σε πάνω από 200.000 καταναλωτές

Αποκαλυπτικά αλλά και απογοητευτικά τα ευρήματα νέας μελέτης για την επίδραση του βούτυρου στην υγεία

Εκτεταμένη επιδημία σαλμονέλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συνδέεται με Ιταλική σαλάτα – 509 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η ταχεία αξιολόγηση επιδημίας σαλμονέλας στην ΕΕ από Ιταλική σαλάτα από το ΕCDC και την EFSA

Δημοσιεύτηκε η έκθεση της ΕΕ για φυτοφάρμακα στο μέλι που πωλείται σε χώρες της Ευρώπης

Ακόμη και στα βιολογικά δείγματα ανιχνεύθηκαν τουλάχιστον επτά ενώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα