Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Bocuse d’Or 2023» : Ποιοι κέρδισαν στον κορυφαίο διαγωνισμό γαστρονομίας

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία«Bocuse d'Or 2023» : Ποιοι κέρδισαν στον κορυφαίο διαγωνισμό γαστρονομίας
spot_img

Οι 24 διαγωνιζόμενοι σεφ έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να αναδείξουν το ταπεινό squash με αποτέλεσμα μια έκρηξη από πορτοκαλί δημιουργίες.

Η Δανία  είναι ο μεγάλος νικητής του κορυφαίου γαλλικού διαγωνισμού γαστρονομίας «Bocuse d’Or 2023», χάρη σε μια εντυπωσιακή πιατέλα βασισμένη σε αγγελόψαρα και ένα εξαιρετικά  μενού «Feed the kids» που περιλαμβάνει squash -ένα είδος κολοκυθιού-. Η Νορβηγία ήρθε δεύτερη, ενώ η Ουγγαρία τρίτη κερδίζοντας χάλκινο  μετάλλιο.

Το Bocuse d’Or είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό γαστρονομικό διαγωνισμό. Είναι ένα εργαστήριο αριστείας και μια θερμοκοιτίδα ταλέντου όπου η δέσμευση, το πάθος, η τεχνική και η δημιουργικότητα καθορίζουν τους μεγαλύτερους σεφ του αύριο. Είναι ένα υπέροχο εφαλτήριο για όποιον επιθυμεί να κερδίσει διεθνή αναγνώριση.  

Αυτήν τη φορά ο διαγωνισμός  του Bocuse d’Or έδωσε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική δέσμευση, ξεκινώντας με την προτροπή: «Ταΐστε τα παιδιά», για την οποία κάθε ομάδα έπρεπε να φανταστεί ένα ολόκληρο παιδικό μενού βασισμένο στο σκουός που ήταν τόσο ισορροπημένο όσο και διασκεδαστικό. Kαι η  κριτική επιτροπή αποτελούμενη από παιδιά με μέσο όρο ηλικίας 10 ετών ήταν παρούσα για να κρίνει, επιλέγοντας τελικά την Ιαπωνία ως νικητή. Η Γαλλία κέρδισε το ειδικό  βραβείο της κριτικής επιτροπής με το μενού “Feed the kids”.

 O διαγωνισμός αναδεικνύει την  Γαλλία και ειδικότερα την  πόλη της Λυών ως το  κέντρο έκφρασης για όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το όνομα του διαγωνισμού παραπέμπει στον Paul Bocuse ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής έκθεσης το 1987 εμπνεύστηκε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό για σεφ που θέλουν να “παραβιάσουν” τους κανόνες.

ΠΗΓΗ: https://www.bocusedor.com/en/final

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο