Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατρός αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε πατάτες και να μην πάρετε βάρος

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΓιατρός αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε πατάτες και να μην πάρετε βάρος
spot_img

Γιατρός μοιράστηκε τις συμβουλές της στο podcast Doctor’s Kitchen για τον σωστό τρόπο μαγειρέματος των πατατών.

Οι πατάτες είχαν τη τιμητική τους χάρη σε μια εμπειρογνώμονα που μοιράστηκε μια συμβουλή μαγειρικής στο podcast Doctor’s Kitchen.

Η Dr. Nitu Bajekal έπλεξε το εγκώμιο της ταπεινής πατάτας, η οποία συνήθως βρίσκεται στην απαγορευμένη ζώνη μεταξύ εκείνων που στοχεύουν να χάσουν κιλά ή να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ειδικά όταν μετατρέπονται σε τηγανιτές, πατατάκια και άλλες λιγότερο υγιεινές παραλλαγές.

Ωστόσο, η Dr. Bajekal δήλωσε ότι οι λάτρεις της πατάτας μπορούν ακόμα να απολαύσουν τον αγαπημένο τους υδατάνθρακα χωρίς ενοχές, αλλάζοντας τον τρόπο παρασκευής τους. Περιγράφοντας τον εαυτό της ως “τεμπέλη μάγειρα”, υποσχέθηκε στους ακροατές εύκολες συνταγές που δεν θα τους αλυσοδέσουν για ώρες στη σόμπα. Αντίθετα, η μέθοδός της επιτρέπει στις πατάτες να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ εσείς συνεχίζετε τη μέρα σας.

Στο podcast, το οποίο παρουσίασε ο Dr. Rupy Aujla, η Dr. Bajekal συμβούλευσε: «Θέλω οι άνθρωποι να τρώνε αμυλούχα λαχανικά όπως πατάτες με φλούδα. Οι πατάτες είναι μια μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών και σας βοηθούν να μείνετε χορτάτοι. Ιδανικά, πρέπει να μαγειρεύετε τις πατάτες σας, να τις βάζετε στο ψυγείο και στη συνέχεια να τις ξαναζεσταίνετε.

«Αυτό αυξάνει το ανθεκτικό άμυλο και όταν συμβαίνει αυτό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν ανεβαίνουν. Προτιμότερο επίσης είναι να τρώτε γλυκοπατάτες και άλλους κονδύλους».

Η μαιευτήρας και γυναικολόγος προέτρεψε τους ανθρώπους, ιδίως όσους πάσχουν από ορμονικές διαταραχές, να προτιμούν μια ποικίλη διατροφή. Σύμφωνα με την Dr. Bajekal, θα πρέπει να «κατευθυνθούμε προς μια δίαιτα με βάση τις φυτικές τροφές ολικής αλέσεως».

Ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό δεν είναι ένα αυστηρά χορτοφαγικό σχήμα, τόνισε τη σημασία των περιστασιακών παρασπονδιών, όπως ένα φαγητό από έξω, έτσι ώστε η διατροφική στροφή να μη συνδέεται με συνεχή πείνα.

Τελειώνοντας την συνέντευξη της, παρείχε μερικές συμβουλές για όσους επιθυμούν να μεταβούν σε μια νέα διατροφή ή τρόπο ζωής. Αντί για μια βιαστική ριζική αλλαγή, είναι πιο υγιεινό να εγκλιματιστείτε σταδιακά σε μια περίοδο «τριών έως έξι μηνών», πρότεινε η γιατρός.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο