Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
25.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατρός αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε πατάτες και να μην πάρετε βάρος

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΓιατρός αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε πατάτες και να μην πάρετε βάρος
spot_img

Γιατρός μοιράστηκε τις συμβουλές της στο podcast Doctor’s Kitchen για τον σωστό τρόπο μαγειρέματος των πατατών.

Οι πατάτες είχαν τη τιμητική τους χάρη σε μια εμπειρογνώμονα που μοιράστηκε μια συμβουλή μαγειρικής στο podcast Doctor’s Kitchen.

Η Dr. Nitu Bajekal έπλεξε το εγκώμιο της ταπεινής πατάτας, η οποία συνήθως βρίσκεται στην απαγορευμένη ζώνη μεταξύ εκείνων που στοχεύουν να χάσουν κιλά ή να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ειδικά όταν μετατρέπονται σε τηγανιτές, πατατάκια και άλλες λιγότερο υγιεινές παραλλαγές.

Ωστόσο, η Dr. Bajekal δήλωσε ότι οι λάτρεις της πατάτας μπορούν ακόμα να απολαύσουν τον αγαπημένο τους υδατάνθρακα χωρίς ενοχές, αλλάζοντας τον τρόπο παρασκευής τους. Περιγράφοντας τον εαυτό της ως “τεμπέλη μάγειρα”, υποσχέθηκε στους ακροατές εύκολες συνταγές που δεν θα τους αλυσοδέσουν για ώρες στη σόμπα. Αντίθετα, η μέθοδός της επιτρέπει στις πατάτες να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ εσείς συνεχίζετε τη μέρα σας.

Στο podcast, το οποίο παρουσίασε ο Dr. Rupy Aujla, η Dr. Bajekal συμβούλευσε: «Θέλω οι άνθρωποι να τρώνε αμυλούχα λαχανικά όπως πατάτες με φλούδα. Οι πατάτες είναι μια μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών και σας βοηθούν να μείνετε χορτάτοι. Ιδανικά, πρέπει να μαγειρεύετε τις πατάτες σας, να τις βάζετε στο ψυγείο και στη συνέχεια να τις ξαναζεσταίνετε.

«Αυτό αυξάνει το ανθεκτικό άμυλο και όταν συμβαίνει αυτό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν ανεβαίνουν. Προτιμότερο επίσης είναι να τρώτε γλυκοπατάτες και άλλους κονδύλους».

Η μαιευτήρας και γυναικολόγος προέτρεψε τους ανθρώπους, ιδίως όσους πάσχουν από ορμονικές διαταραχές, να προτιμούν μια ποικίλη διατροφή. Σύμφωνα με την Dr. Bajekal, θα πρέπει να «κατευθυνθούμε προς μια δίαιτα με βάση τις φυτικές τροφές ολικής αλέσεως».

Ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό δεν είναι ένα αυστηρά χορτοφαγικό σχήμα, τόνισε τη σημασία των περιστασιακών παρασπονδιών, όπως ένα φαγητό από έξω, έτσι ώστε η διατροφική στροφή να μη συνδέεται με συνεχή πείνα.

Τελειώνοντας την συνέντευξη της, παρείχε μερικές συμβουλές για όσους επιθυμούν να μεταβούν σε μια νέα διατροφή ή τρόπο ζωής. Αντί για μια βιαστική ριζική αλλαγή, είναι πιο υγιεινό να εγκλιματιστείτε σταδιακά σε μια περίοδο «τριών έως έξι μηνών», πρότεινε η γιατρός.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα