Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε ποτέ τα μαχαίρια κουζίνας στο πλυντήριο πιάτων

ΑρχικήΟικιακάΓιατί δεν πρέπει να πλένουμε ποτέ τα μαχαίρια κουζίνας στο πλυντήριο πιάτων
spot_img

Κάθε φορά που περνά ένα μαχαίρι από το πλυντήριο φθείρεται όλο και πιο πολύ

Αυτό το λάθος το κάνουμε όλοι… Από ευκολία, από ασφάλεια για σωστό πλύσιμο χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος; Βάζουμε τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων και κυρίως αυτά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική. Έχουμε όμως σκεφθεί ότι κάθε φορά που περνά ένα μαχαίρι από το πλυντήριο φθείρεται όλο και πιο πολύ;

Πρώτα απ’ όλα, οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία του πλυντηρίου μπορούν να καταστρέψουν τόσο τη λάμα όσο και τη λαβή του μαχαιριού. Ειδικά αν η λάμα είναι από ανθρακούχο ατσάλι που σκουριάζει πιο εύκολα και η λαβή ξύλινη.

Έπειτα είναι και το τράνταγμα μέσα στο πλυντήριο. Όταν είναι σε λειτουργία, εκτοξεύονται πίδακες νερού που μπορεί να μετακινήσουν ένα μη καλά στερεωμένο μαχαίρι, εκείνο να χτυπήσει πάνω σε κάποιο άλλο σκεύος και να φθαρεί η λάμα του. Ειδικά αν το μαχαίρι έχει κεραμική – αντί για ατσαλένια – λάμα, ένας κύκλος πλυντηρίου αρκεί για να αρχίσει να καταστρέφεται αργά αλλά σταθερά.

Μην ξεχνάς και τα απορρυπαντικά πλυντηρίου που μπορούν σταδιακά να αποχρωματίσουν τα μαχαίρια και να κάνουν τις λάμες τους λιγότερο κοφτερές.

Πέρα απ’ τα ίδια τα μαχαίρια, είναι και όλα τα υπόλοιπα σκεύη μέσα στο πλυντήριο. Τα ποτήρια, οι κούπες και τα πιάτα μπορούν πολύ εύκολα να χαραχθούν ή να φθαρούν από λάμες που χτυπούν πάνω τους. Αν τα βάλουμε στη πλαστική θήκη για τα μαχαιροπίρουνα με τη λάμα προς τα κάτω, μπορεί να την χαλάσουμε, ενώ αν τα βάλουμε με τη λάμα προς τα πάνω, κινδυνεύουμε να τραυματιστούμε την ώρα που θα το αδειάσουμε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ας κάνουμε ένα κόπο παραπάνω να πλένουμε, τουλάχιστον τα καλά μαχαίρια κουζίνας στον νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο