Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί μαυρίζουν οι μπανάνες – Αυτό είναι το συχνότερο λάθος αποθήκευσης

ΑρχικήΟικιακάΓιατί μαυρίζουν οι μπανάνες - Αυτό είναι το συχνότερο λάθος αποθήκευσης
spot_img

Η Tesco εξέδωσε μια σημαντική ανακοίνωση για τους αγοραστές που αγοράζουν μπανάνες.

Η Βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco συμβούλευσε τους καταναλωτές να “αποθηκεύουν τα φρούτα σωστά” για να διαρκέσουν περισσότερο. Ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας δήλωσε: «Αποθηκεύστε τις μπανάνες μόνες τους, καθώς τα αέρια που παράγουν θα προκαλέσουν την ταχύτερη ωρίμανση και αλλοίωση άλλων φρούτων. Διατηρήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου πάρα το ψυγείο θα κάνει τη φλούδα να μαυρίσει και οι μπανάνες θα μεταφέρουν τη μυρωδιά τους στο υπόλοιπο περιεχόμενο του ψυγείου».

- Advertisement -

«Όταν ωριμάζουν, οι μπανάνες μαλακώνουν και αλλάζουν χρώμα καθώς το άμυλο διασπάται και μετατρέπεται σε ζάχαρη. Οι άγουρες πράσινες μπανάνες δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές όταν είναι ωμές, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μαγείρεμα».

Οι μπανάνες, επίσης, δεν πρέπει να διατηρούνται σε μπολ με φρούτα. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε έναν πάγκο.

Σύμφωνα με το Birmingham Live, αυτό μεταφράζεται σε «θερμοκρασία δωματίου και μακριά από οποιαδήποτε υγρασία, ηλιακό φως και υπερβολικά ζεστές θερμοκρασίες κατά την ωρίμανση”.

«Οπουδήποτε πολύ ζεστό θα επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, οπότε αποφύγετε να τα διατηρείτε κοντά σε φούρνους ή ζεστές συσκευές».

Ο εκπρόσωπος της Tesco συμπλήρωσε: «Το αέριο αιθυλένιο απελευθερώνεται από το κοτσάνι της μπανάνας, οπότε για να επιβραδύνετε την επίδραση του αερίου και να αποφύγετε την υπερβολική ωρίμανσή τους πολύ γρήγορα, μπορείτε επίσης να τυλίξετε τα κοτσάνια με πλαστική μεμβράνη ή μεμβράνη».

«Αυτό μειώνει την ποσότητα του αερίου που θα μπορέσει να ταξιδέψει προς τα κάτω στον καρπό και επομένως τους επιτρέπει να παραμείνουν πιο φρέσκες για περισσότερο χρόνο».

Παρόλο που μπορεί να μη φαίνεται σημαντικό το πού αποθηκεύετε τις μπανάνες, μπορεί στην πραγματικότητα να σας εξοικονομήσει χρήματα. Διατηρώντας τα φρούτα φρέσκα, θα σπαταλάτε λιγότερα και θα μπορείτε να τα αγοράζετε λιγότερο συχνά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα