Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η συχνή κατανάλωση γάλακτος κάνει καλό στην καρδιά

ΑρχικήΟικιακάΗ συχνή κατανάλωση γάλακτος κάνει καλό στην καρδιά
spot_img

cibum team

Όσοι καταναλώνουν τακτικά γάλα έχουν μικρότερο κίνδυνο  καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με νέα έρευνα στο International Journal of Obesity.

Τα αποτελέσματα δείχνουν, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση γάλακτος, σε σχέση με το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων.

- Advertisement -

Η έρευνα, η οποία έγινε σε πάνω από 400.000 άτομα, παρουσίασε γενετικά στοιχεία για τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, αλλά και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμια του Ρίντινγκ, είναι η πρώτη έρευνα που χρησιμοποίησε τέτοια προσέγγιση για να ερευνήσει τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος συσχετίστηκε με χαμηλότερη χοληστερόλη, χαμηλότερα  επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Οι άνθρωποι έχουν μια σχέση αγάπης – μίσους με το γάλα, το οποίο δεν είναι παράξενο δεδομένων των μεικτών πληροφοριών που δέχονται για τα οφέλη του», είπε η καθηγήτρια και διευθύντρια του Αυστραλιανού Centre for Precision Health,  Elina Hypponen.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, στοιχίζοντας 17.9 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα