Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η συχνή κατανάλωση γάλακτος κάνει καλό στην καρδιά

ΑρχικήΟικιακάΗ συχνή κατανάλωση γάλακτος κάνει καλό στην καρδιά
spot_img

cibum team

Όσοι καταναλώνουν τακτικά γάλα έχουν μικρότερο κίνδυνο  καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με νέα έρευνα στο International Journal of Obesity.

Τα αποτελέσματα δείχνουν, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση γάλακτος, σε σχέση με το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε πάνω από 400.000 άτομα, παρουσίασε γενετικά στοιχεία για τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, αλλά και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμια του Ρίντινγκ, είναι η πρώτη έρευνα που χρησιμοποίησε τέτοια προσέγγιση για να ερευνήσει τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος συσχετίστηκε με χαμηλότερη χοληστερόλη, χαμηλότερα  επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Οι άνθρωποι έχουν μια σχέση αγάπης – μίσους με το γάλα, το οποίο δεν είναι παράξενο δεδομένων των μεικτών πληροφοριών που δέχονται για τα οφέλη του», είπε η καθηγήτρια και διευθύντρια του Αυστραλιανού Centre for Precision Health,  Elina Hypponen.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, στοιχίζοντας 17.9 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το ποιο νοθευμένο έλαιο – Στοιχεία Ευρωπαϊκού RASFF των τελευταίων 24 ετών

Ανάλυση των κοινοποιήσεων RASFF της ΕΕ από το 1999 έως το 2023 για κινδύνους από λίπη και έλαια.

ΕΕ: Οι αλλαγές σε ετικέτες και ισχυρισμούς υγείας στα τρόφιμα μέχρι το 2027

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συστάσεις που διατυπώθηκαν στην ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επισήμανση των τροφίμων στην ΕΕ.

Γιατί μας αρέσει να τρώμε με τα χέρια;

Γιατί το φαγητό με τα χέρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράδοση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο