cibum team
Όσοι καταναλώνουν τακτικά γάλα έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με νέα έρευνα στο International Journal of Obesity.
Τα αποτελέσματα δείχνουν, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση γάλακτος, σε σχέση με το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Η έρευνα, η οποία έγινε σε πάνω από 400.000 άτομα, παρουσίασε γενετικά στοιχεία για τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, αλλά και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμια του Ρίντινγκ, είναι η πρώτη έρευνα που χρησιμοποίησε τέτοια προσέγγιση για να ερευνήσει τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος συσχετίστηκε με χαμηλότερη χοληστερόλη, χαμηλότερα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.
«Οι άνθρωποι έχουν μια σχέση αγάπης – μίσους με το γάλα, το οποίο δεν είναι παράξενο δεδομένων των μεικτών πληροφοριών που δέχονται για τα οφέλη του», είπε η καθηγήτρια και διευθύντρια του Αυστραλιανού Centre for Precision Health, Elina Hypponen.
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, στοιχίζοντας 17.9 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.