Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τσουκνιδόπιτα της κυρά-Κατερίνας της συμπεθέρας.

ΑρχικήΟικιακάΗ τσουκνιδόπιτα της κυρά-Κατερίνας της συμπεθέρας.
spot_img

Της Γεωργίας Βαμβακερού.

Το χωριό Χιλιομόδι Κορινθίας είναι κυρίως γνωστό ως η γενέτειρα της Ειρήνης Παπά και του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη. Για τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, είναι επίσης γνωστό για το διεθνούς φήμης ροκ συγκρότημα 1000mods, τα… χιλιομόδια δηλαδή, εκτός αν είστε πολύ προχώ και ροκάρετε κι εσείς με τέτοια ακούσματα. Σ’ ένα από τα σπίτια του χωριού, που βρίσκεται ξαπλωμένο στις παρυφές ενός υπέροχου πευκοδάσους (εκεί κάπου είναι κι ο λόφος από τον οποίο το άγαλμα του Νικηταρά αγναντεύει τα Δερβενάκια), η κυρά Κατερίνα η συμπεθέρα μας, έφτιαχνε τις ωραιότερες χορτόπιτες που δοκίμασα ποτέ. Όταν απροειδοποίητα της έρχονταν μουσαφιραίοι η κυρά Κατερίνα έβγαζε τα τακούνια της, (διότι οι καλές μαγείρισσες είναι συνήθως και κοκέτες), φόραγε την μεγάλη της ποδιά κι έβγαινε πίσω, στο χωράφι. Μάζευε ότι αγριόχορτο έβρισκε εκεί και, κυρίως, τσουκνίδες, λάπαθα, σέσκουλα, αγριοκρέμυδα, μάραθα, καυκαλίθες, μυρώνια, ακόμα και μαρούλια και στο τσακ μπαμ έφτιαχνε δυο τρία ταψιά. Η συνταγή για το φύλο απλή αλλά πεντανόστιμη:

  • Μία κούπα λάδι,
  • Μία κούπα κρασί,
  • Ένα κιλό αλεύρι,
  • αλάτι,
  • ζάχαρη και όσο χλιαρό νερό πάρει (λίγο παραπάνω από μια κούπα) για να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα