Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τσουκνιδόπιτα της κυρά-Κατερίνας της συμπεθέρας.

ΑρχικήΟικιακάΗ τσουκνιδόπιτα της κυρά-Κατερίνας της συμπεθέρας.
spot_img

Της Γεωργίας Βαμβακερού.

Το χωριό Χιλιομόδι Κορινθίας είναι κυρίως γνωστό ως η γενέτειρα της Ειρήνης Παπά και του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη. Για τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, είναι επίσης γνωστό για το διεθνούς φήμης ροκ συγκρότημα 1000mods, τα… χιλιομόδια δηλαδή, εκτός αν είστε πολύ προχώ και ροκάρετε κι εσείς με τέτοια ακούσματα. Σ’ ένα από τα σπίτια του χωριού, που βρίσκεται ξαπλωμένο στις παρυφές ενός υπέροχου πευκοδάσους (εκεί κάπου είναι κι ο λόφος από τον οποίο το άγαλμα του Νικηταρά αγναντεύει τα Δερβενάκια), η κυρά Κατερίνα η συμπεθέρα μας, έφτιαχνε τις ωραιότερες χορτόπιτες που δοκίμασα ποτέ. Όταν απροειδοποίητα της έρχονταν μουσαφιραίοι η κυρά Κατερίνα έβγαζε τα τακούνια της, (διότι οι καλές μαγείρισσες είναι συνήθως και κοκέτες), φόραγε την μεγάλη της ποδιά κι έβγαινε πίσω, στο χωράφι. Μάζευε ότι αγριόχορτο έβρισκε εκεί και, κυρίως, τσουκνίδες, λάπαθα, σέσκουλα, αγριοκρέμυδα, μάραθα, καυκαλίθες, μυρώνια, ακόμα και μαρούλια και στο τσακ μπαμ έφτιαχνε δυο τρία ταψιά. Η συνταγή για το φύλο απλή αλλά πεντανόστιμη:

  • Μία κούπα λάδι,
  • Μία κούπα κρασί,
  • Ένα κιλό αλεύρι,
  • αλάτι,
  • ζάχαρη και όσο χλιαρό νερό πάρει (λίγο παραπάνω από μια κούπα) για να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα