Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καρότα: Γιατί δεν πρέπει να τα βάλετε ΠΟΤΕ δίπλα σε αυτά τα λαχανικά

ΑρχικήΝέαΚαρότα: Γιατί δεν πρέπει να τα βάλετε ΠΟΤΕ δίπλα σε αυτά τα λαχανικά
spot_img

Πώς να διατηρήσετε τα καρότα φρέσκα για περισσότερο

Πολλά φρούτα και μερικά λαχανικά παράγουν αέριο αιθυλένιο, μια φυτική ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την ωρίμανση των προϊόντων. Όταν πάρα πολλά τρόφιμα που παράγουν αιθυλένιο στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, παράγεται υπερβολική ποσότητα αερίου που θα κάνει τα λαχανικά να αρχίσουν να αλλοιώνονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό.

Τα καρότα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα όταν βρίσκονται κοντά σε τροφές που παράγουν αιθυλένιο, όπως οι ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα πράσα, επομένως θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από αυτά τα λαχανικά εάν θέλετε να τα διατηρήσετε φρέσκα.

Η Laura Fuentes, ειδικός στη μαγειρική, υποστηρίζει ότι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα καρότα είναι στην πραγματικότητα σε κεντρικό ράφι και όχι στο συρτάρι του ψυγείου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αποθήκευσης νερού από βάζο. Η Laura είπε: “Το μυστικό για να διατηρείτε φρέσκα τα κομμένα καρότα είναι να τα βάζετε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο γεμάτο με νερό. Διαφορετικά, θα μαλακώσουν με την πάροδο του χρόνου και θα αναπτύξουν ανοιχτό λευκό εξωτερικό.”

«Εναλλακτικά, χωρίς καθόλου υγρασία και ανάλογα με το πού στο ψυγείο τα διατηρείτε, συχνά θα στεγνώσουν και θα φαίνονται λευκά εξωτερικά (αυτό συμβαίνει συχνά με τα baby καρότα). Τα καρότα μπορεί συχνά να στεγνώσουν και να γίνουν ελαστικά όταν φυλάσσονται σε λάθος μέρος του ψυγείου, καθώς η έκθεση μπορεί να τα κάνει να χάσουν την υγρασία τους. Η αποθήκευση των καρότων σε νερό όχι μόνο τα διατηρεί τραγανά, αλλά τα προστατεύει και από τυχόν τρόφιμα που παράγουν αιθυλένιο στο ψυγείο, έτσι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Η Laura είπε: “Μόλις ξεφλουδίσετε τα καρότα, χάνουν γρήγορα την υγρασία τους· η αποθήκευσή τους σε νερό παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους για έως και τέσσερις εβδομάδες και διατηρεί την τραγανή υφή”.

Πώς να διατηρήσετε τα καρότα φρέσκα για περισσότερο

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα καρότα από την αρχική τους πλαστική συσκευασία και να τα ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους.

Εάν τα καρότα εξακολουθούν να έχουν την πράσινη φυλλώδη κορυφή τους, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να τα αφαιρέσετε, καθώς τα κοτσάνια μπορούν να αντλήσουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά από το λαχανικό που μπορεί να το κάνουν να χαλάσει και ακόμη και να έχει πικρή γεύση.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στη μέση για να χωρέσουν καλύτερα σε ένα βάζο γεμάτο με νερό. Εάν δεν έχετε βάζο, τότε οποιοδήποτε αεροστεγές δοχείο κάνει.

Βιδώστε το καπάκι στο βάζο και τοποθετήστε το στο μεσαίο ράφι του ψυγείου σας, όπου τα καρότα θα παραμείνουν φρέσκα για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο