Πώς να διατηρήσετε τα καρότα φρέσκα για περισσότερο
Πολλά φρούτα και μερικά λαχανικά παράγουν αέριο αιθυλένιο, μια φυτική ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την ωρίμανση των προϊόντων. Όταν πάρα πολλά τρόφιμα που παράγουν αιθυλένιο στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, παράγεται υπερβολική ποσότητα αερίου που θα κάνει τα λαχανικά να αρχίσουν να αλλοιώνονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου σκουλήκι μήκους 1 μέτρου
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 27.000 κρούσματα σαλμονέλας και 9 θάνατοι από μία παρτίδα φυστικοβούτυρο – Κάθειρξη 28 χρόνια στον ιδιοκτήτη της εταιρείας
Τα καρότα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα όταν βρίσκονται κοντά σε τροφές που παράγουν αιθυλένιο, όπως οι ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα πράσα, επομένως θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από αυτά τα λαχανικά εάν θέλετε να τα διατηρήσετε φρέσκα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δεν έχουν τον Θεό τους: Η βιομηχανία φυτοφαρμάκων μηνύει πόλη επειδή εφαρμόζει οδηγία της ΕΕ που προστατεύει τους πολίτες
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μοσχαρίσιος κιμάς με κομμάτια σκληρού πλαστικού και μετάλλου – Προειδοποίηση κινδύνου από το Υπουργείο Γεωργίας
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Διατροφολόγος: «40% των συμπληρωμάτων διατροφής δεν έχουν καν «ανιχνεύσιμη» ποσότητα συστατικών που αναγράφουν»!
Η Laura Fuentes, ειδικός στη μαγειρική, υποστηρίζει ότι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα καρότα είναι στην πραγματικότητα σε κεντρικό ράφι και όχι στο συρτάρι του ψυγείου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αποθήκευσης νερού από βάζο. Η Laura είπε: “Το μυστικό για να διατηρείτε φρέσκα τα κομμένα καρότα είναι να τα βάζετε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο γεμάτο με νερό. Διαφορετικά, θα μαλακώσουν με την πάροδο του χρόνου και θα αναπτύξουν ανοιχτό λευκό εξωτερικό.”
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτή είναι η γυναίκα που έριξε το αρσενικό στο κέικ – Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία και τριπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι σημαίνουν οι κωδικοί πάνω στα αυγά;
«Εναλλακτικά, χωρίς καθόλου υγρασία και ανάλογα με το πού στο ψυγείο τα διατηρείτε, συχνά θα στεγνώσουν και θα φαίνονται λευκά εξωτερικά (αυτό συμβαίνει συχνά με τα baby καρότα). Τα καρότα μπορεί συχνά να στεγνώσουν και να γίνουν ελαστικά όταν φυλάσσονται σε λάθος μέρος του ψυγείου, καθώς η έκθεση μπορεί να τα κάνει να χάσουν την υγρασία τους. Η αποθήκευση των καρότων σε νερό όχι μόνο τα διατηρεί τραγανά, αλλά τα προστατεύει και από τυχόν τρόφιμα που παράγουν αιθυλένιο στο ψυγείο, έτσι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Η Laura είπε: “Μόλις ξεφλουδίσετε τα καρότα, χάνουν γρήγορα την υγρασία τους· η αποθήκευσή τους σε νερό παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους για έως και τέσσερις εβδομάδες και διατηρεί την τραγανή υφή”.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τα μυστικά για τέλεια βραστά ή ψητά κάστανα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σέλινο: Μπορούμε να το τρώμε ωμό, άφοβα;
Πώς να διατηρήσετε τα καρότα φρέσκα για περισσότερο
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα καρότα από την αρχική τους πλαστική συσκευασία και να τα ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους.
Εάν τα καρότα εξακολουθούν να έχουν την πράσινη φυλλώδη κορυφή τους, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να τα αφαιρέσετε, καθώς τα κοτσάνια μπορούν να αντλήσουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά από το λαχανικό που μπορεί να το κάνουν να χαλάσει και ακόμη και να έχει πικρή γεύση.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στη μέση για να χωρέσουν καλύτερα σε ένα βάζο γεμάτο με νερό. Εάν δεν έχετε βάζο, τότε οποιοδήποτε αεροστεγές δοχείο κάνει.
Βιδώστε το καπάκι στο βάζο και τοποθετήστε το στο μεσαίο ράφι του ψυγείου σας, όπου τα καρότα θα παραμείνουν φρέσκα για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς θα πετύχετε το τέλειο πανάρισμα στα φαγητά σας
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Ανακλήθηκε εμφιαλωμένο νερό λόγω υψηλών επιπέδων βορίου