ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΓιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μεγάλα καρότσια στα σουπερμάρκετ

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μεγάλα καρότσια στα σουπερμάρκετ

2 λεπτά ανάγνωσης

4 απλοί τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα από τις αγορές σας στο σουπερμάρκετ

Όταν ακόμα και τα βασικά είδη στα σουπερμάρκετ έχουν αυξηθεί σε βαθμό που πολλοί καταναλωτές δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν, πρέπει κανείς να δει πώς θα εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί.

- Advertisement -

Για αυτό το σκοπό, ειδικοί δίνουν συμβουλές στους καταναλωτές για το πώς να κάνουν οικονομία με απλούς τρόπους

Μην χρησιμοποιείτε τα μεγάλα καρότσια

Οι ειδικοί (και οι μη ειδικοί) προτείνουν στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα μεγάλα καρότσια και ο λόγος είναι απλός. Όσο πιο μεγάλο το καλάθι, τόσο πιο πολύς ο χώρος ο οποίος ενισχύει την καταναλωτική υπερβολή καθώς και τις παρορμητικές αγορές. Ενώ εάν προτιμήσετε το μικρό καλάθι , ο χώρος του θα γεμίσει γρήγορα και με πολύ πιο λίγα προϊόντα επομένως θα ξοδέψετε και λιγότερα χρήματα.

- Advertisement -

Αλλάξτε επώνυμες μάρκες με επωνυμίες των σουπερμάρκετ

Στις αλλαγές που θα μειώσουν το κόστος των αγορών σας στο σούπερ μάρκετ συγκαταλέγεται και η ανταλλαγή επώνυμων προϊόντων με ετικέτες των σούπερ μάρκετ, καθώς είθισται να είναι πιο οικονομικές. Πέρα από τις μάρκες των σουπερμάρκετ, όμως, οι καταναλωτές συμβουλεύονται να κοιτάζουν γενικότερα για προσφορές σε πολλά σημεία του σουπερμάρκετ στους διαδρόμους, ακόμα και σε «κρυφά», μη ορατά με την πρώτη σημεία.

Φτιάξτε κάρτα επιβράβευσης

Οι κάρτες επιβράβευσης (club) μπορούν επίσης να είναι ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρημάτων, καθώς δίνουν είτε πόντους είτε δωρεάν κουπόνια για αγορά αγαθών, το οποίο μπορεί να σας συμφέρει αν είστε τακτικός  πελάτης ενός συγκεκριμένου καταστήματος. Σχεδόν όλα τα ελληνικά σουπερμάρκετ προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης, όπως ο ΑΒ ή το MyMarket.

Μην ψωνίζετε με άδειο στομάχι

Όσο αστείο κι αν ακούγεται, το να ψωνίζει κανείς μα άδειο στομάχι οδηγεί σε παρορμητικές αγορές. Για παράδειγμα, αν πεινάτε και περάσετε μπροστά από τον πάγκο με τα μαγειρευτά ή με τα αρτοπαρασκευάσματα, μπορεί να οδηγηθεί στο να αγοράσει κάτι εκτός του προϋπολογισμού του.

Μέχρι, λοιπόν, να ξεπεράσουμε την επισιτιστική αυτή κρίση και την ακρίβεια και να μην χρειάζεται να νιώθουμε ενοχικά για την παραμικρή περιττή αγορά, ας αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο για να επιβιώσουμε από αυτό.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μακαρόνια: Εντοπίστηκε κάδμιο στο 80% των προϊόντων που βρίσκονται στα ράφια – Τι έδειξαν οι έλεγχοι για άλλα μέταλλα και φυτοφάρμακα

Νέα έρευνα της γαλλικής «60 Millions de consommateurs» αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές μεταξύ δημοφιλών ζυμαρικών, με το κάδμιο να βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων

Ιός του Δυτικού Νείλου: 19 θάνατοι και 232 τα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – Η πλειονότητα των ασθενών εμφάνισε εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα

Το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι υγειονομικές αρχές απευθύνουν αυστηρή σύσταση για τη συστηματική χρήση μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια σε ολόκληρη την επικράτεια.

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.