Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούμε να καταψύξουμε την πίτσα Delivery;

ΑρχικήΟικιακάΜπορούμε να καταψύξουμε την πίτσα Delivery;
spot_img

Αν και η πίτσα περιλαμβάνεται στα τρόφιμα με τη λιγότερη σπατάλη κάποιες (σπάνιες) φορές περισσεύει.

Αν και είναι σπάνιο να μην καταναλωθεί η πίτσα που παραγγείλαμε το προηγούμενη βράδυ, την αμέσως επόμενη ημέρα και για να είμαστε σωστοί, το επόμενο πρωί, πολλοί έχουν αναρωτηθεί εάν μπορούμε να την καταψύξουμε και για πόσο χρονικό διάστημα.

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι, αλλά πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένη διαδικασία. Τα καλά νέα είναι ότι η πίτσα παγώνει πολύ καλά και θα διατηρήσει τη γεύση και την υφή της μόλις αποψυχθεί και ξαναζεσταθεί. Η σωστή αποθήκευση της πίτσας σας με τη βοήθεια ενός αεροστεγούς κουτιού και η κάλυψη της πίτσας με αλουμινόχαρτο θα βοηθήσει να παραμείνει φρέσκια για κατανάλωση για έναν ή περισσότερους μήνες.

Καταρχήν πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πίτσα σας έχει κρυώσει εντελώς πριν την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για να έχετε το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Πριν την καταψύξετε πρέπει να ξεχωρίσετε τις φέτες και να τις τυλίξετε με μεμβράνη και από πάνω και με αλουμινόχαρτο πολύ πολύ σφιχτά. Στοιβάξτε τις φέτες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε σακούλα κατάψυξης όμως φροντίστε να αφαιρέσετε τον αέρα πριν σφραγίσετε το δοχείο ή πριν κλείσετε τη σακούλα. Αν είναι σε σακούλα μην στοιβάζετε άλλα τρόφιμα είτε πάνω είτε από κάτω, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταφορά γεύσης. Αν μιλάμε για σπιτική πίτσα καλό θα είναι να μην ψηθεί εντελώς πριν μπει στην κατάψυξη. Η πίτσα μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη χωρίς να χάσει καθόλου σε γεύση και υφή για 1 έως 2 μήνες.

Πώς να την ζεστάνετε την κατεψυγμένη πίτσα

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να ξαναζεστάνετε την παγωμένη πίτσα, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει πάντα να την ξεπαγώνετε πρώτα. Βγάζετε την πίτσα από την κατάψυξη, με το προστατευτικό της περιτύλιγμα, και τη μεταφέρετε στο ψυγείο όπου την αφήνετε για 3 με 4 ώρες μέχρι να ξεπαγώσει καλά. Ο συμβατικός τρόπος για να ζεστάνετε την πίτσα είναι στο φούρνο, και αυτό συνιστάται και για οποιεσδήποτε σπιτικές πίτσες μερικώς ψημένες. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 260ºC και ψήστε την πίτσα για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Μπορείτε να την ζεστάνετε  και στο τηγάνι. Ζεσταίνετε το τηγάνι (με το καπάκι) σε μέτρια φωτιά. Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέστε την πίτσα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά για να γίνει τραγανή η κρούστα. Προσθέστε μερικές σταγόνες νερό στο πλάι του τηγανιού και καλύψτε για να παγιδευτεί ο ατμός. Αφήστε για λίγα λεπτά ακόμα για να ψηθούν οι επικαλύψεις (όπως το τυρί) στον ατμό. Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μία επιλογή αλλά όχι η καλύτερη.  Στην πίτσα που έχετε ξεπαγώσει μπορείτε άνετα να προσθέσετε νέα επικάλυψη εάν θέλετε.

Να θυμάστε πως στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν όλες οι πίτσες από όλα τα εστιατόρια, είτε με λεπτή είτε με χοντρή ζύμη και με οποιαδήποτε επικάλυψη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα