Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχολικά κυλικεία: Οι γονείς θέλουν περισσότερες vegan επιλογές

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΣχολικά κυλικεία: Οι γονείς θέλουν περισσότερες vegan επιλογές
spot_img

Μια νέα έκθεση με τίτλο Vegan Food for Children από την Vegan Society δείχνει ότι ένας τεράστιος αριθμός γονέων και κηδεμόνων θα καλωσόριζε περισσότερες επιλογές vegan τροφίμων στα σχολικά κυλικεία.

Η έρευνα, προς υποστήριξη της φιλανθρωπικής εκστρατείας Catering for Everyone, δημοσιεύθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικών Γευμάτων (10 Μαρτίου) και δείχνει ότι το 30% των γονέων και κηδεμόνων υποστηρίζουν “πλήρως” ότι τα σχολεία θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των διατροφικά ισορροπημένων vegan επιλογών τροφίμων που προσφέρονται, ενώ το 39% δήλωσε ότι “κάπως” υποστηρίζει την κίνηση. Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι ένα εντυπωσιακό 69% τάσσεται υπέρ της εισαγωγής περισσότερων φυτικών και vegan πιάτων στα σχολικά μενού και στα κυλικεία.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν οι μισοί (48%) των ερωτηθέντων θα υποστήριζαν την εισαγωγή περισσότερων γευμάτων με υλικά ολικής, όπως τα ζυμαρικά από φακές. Εν τω μεταξύ, το 46% δήλωσε ότι θα ήθελε να προσφέρονται περισσότερες εναλλακτικές λύσεις κρέατος και το 42% δήλωσε ότι θα ήθελε να δει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις τυριού. Ένα άλλο 44% δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να δει περισσότερα επιδόρπια με βάση τα φρούτα.

Οι συμμετέχοντες επίσης ρωτήθηκαν για τις επιλογές γάλακτος, με το 35% να δηλώνει ότι θα στηρίξει τα σχολεία που προσφέρουν περισσότερες φυτικές εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, όπως σόγια, βρώμη και αμύγδαλο.

Η Διεθνής Ημέρα Σχολικών Γευμάτων (ISMD) έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την καλή διατροφή για όλα τα παιδιά στο σχολείο και εργάζεται για τη συλλογή και ανταλλαγή παραδειγμάτων πολιτικής και πρακτικών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία.

Από την έναρξή της, το 2013, έχει φέρει σε επαφή δασκάλους και μαθητές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, σχολικούς μάγειρες, σεφ, επαγγελματίες τροφίμων και διατροφής, σχολεία και κοινότητες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και επαγγελματίες υγείας από όλο τον κόσμο για να μιλήσουν για τη σημασία των σχολικών γευμάτων και τον αντίκτυπό τους στην ευημερία και την εκπαίδευση. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται η Vegan Society.

Η Laura Chepner, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Δικτύου της Vegan Society, απάντησε στα ευρήματα της έκθεσης: «Όπως γνωρίζουμε, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φαγητό είναι μια ολοκληρωμένη πτυχή της ζωής όλων. Η πρόσβαση σε μια ποικιλία τροφίμων προάγει την καλή υγεία και βοηθά στην προώθηση μεγάλων κοινωνικών σχέσεων και πολιτιστικών δεσμών – όλα αυτά φέρνουν περισσότερη χαρά στη ζωή μας.»

“Τα σχολικά γεύματα δεν διαφέρουν – αποτελούν ουσιαστικό μέρος της σχολικής εμπειρίας, αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι vegan ή περίεργοι για τα vegan μαθητές δεν εξυπηρετούνται επαρκώς. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δημιουργήσαμε την εκστρατεία Catering for Everyone, η οποία επιδιώκει να δώσει εντολή για τουλάχιστον μία φυτική επιλογή σε όλα τα μενού του δημόσιου τομέα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα της τελευταίας μας έρευνας σχετικά με τα 10η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Σχολικών Γευμάτων!”

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα