Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Stance4Health: Δωρεάν εφαρμογή σε κινητά για την προώθηση της εξατομικευμένης διατροφής

ΑρχικήPicksNews LineStance4Health: Δωρεάν εφαρμογή σε κινητά για την προώθηση της εξατομικευμένης διατροφής
spot_img

Πληροφορίες καταναλωτών για την ανάπτυξη εφαρμογών Εξατομικευμένης Διατροφής (PN).

Λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, οι μη μεταδοτικές ασθένειες (ΜΚΔ) – όπως η παχυσαρκία , ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις – αυξάνονται, αντιπροσωπεύοντας μακράν την κύρια αιτία θνησιμότητας σε ολόκληρη την ΕΕ . Για την καταπολέμηση αυτού του κύματος, το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο Stance4Health εργάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εξατομικευμένη διατροφή (PN), βασισμένη σε γνώσεις από το μικροβίωμα του εντέρου , μπορεί να βελτιώσει την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν από το έργο προσφέρουν όχι μόνο πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας , αλλά επίσης ανοίγουν νέους δρόμους για την ενδυνάμωση των ατόμων να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη συνολική τους ευημερία.

Τα βασικά επιτεύγματα του έργου Stance4Health:

  • Προσαρμοσμένα προϊόντα διατροφής και συμπληρώματα για τη βελτιστοποίηση της μικροχλωρίδας του εντέρου . Το έργο Stance4Health έχει δημιουργήσει με επιτυχία προϊόντα με βάση την τανίνη που έχουν δείξει αξιοσημείωτες δυνατότητες στην προώθηση μιας ισορροπημένης και ποικιλόμορφης σύνθεσης μικροβίων του εντέρου.
  • Εφαρμογή για κινητά i-Diet Stance4Health . Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε μια εφαρμογή για κινητά με το όνομα i-Diet Stance4Health. Αυτή η φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να κάνουν ενημερωμένες διατροφικές επιλογές παρέχοντας εξατομικευμένες συστάσεις με βάση το προφίλ μικροβίων του εντέρου τους. Η εφαρμογή i-Diet Stance4Health δημιουργεί τη βάση για μελλοντικές πλατφόρμες και στοχεύει στη βελτιστοποίηση της υγείας του εντέρου μέσω προσαρμοσμένων διατροφικών σχεδίων, βελτιωμένων διατροφικών γνώσεων και συνεχούς παρακολούθησης.
  • Ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σύνθεσης τροφίμων . Η Stance4Health έχει συντάξει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σύνθεσης τροφίμων που περιλαμβάνει πάνω από 2000 διαφορετικά τρόφιμα και 800 θρεπτικά συστατικά και βιοδραστικές ενώσεις.
  • Αλγόριθμος Κατάταξης Τροφίμων Βασισμένος σε Μικροβιότα του Εντέρου (AGREDA) . Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του έργου Stance4Health είναι η ανάπτυξη ενός προηγμένου αλγόριθμου κατάταξης τροφίμων με βάση τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου (AGREDA). Αυτός ο καινοτόμος αλγόριθμος αξιολογεί και ταξινομεί τα τρόφιμα με βάση τις δυνατότητές τους να επηρεάζουν θετικά τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Πληροφορίες καταναλωτών για την ανάπτυξη εφαρμογών Εξατομικευμένης Διατροφής (PN).

Η έρευνα καταναλωτών που διεξήχθη από το έργο διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές έχουν μια ισχυρή διαισθητική κατανόηση της εξατομικευμένης διατροφής και ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν εφαρμογές για να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

«Το κίνητρο για υγιεινή διατροφή είναι καθοριστικό για να ξεκινήσετε τη χρήση μιας εξατομικευμένης υπηρεσίας διατροφής, αλλά η ευκολία χρήσης και η εμπειρία του χρήστη είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσουν οι χρήστες», δήλωσε ο Klaus Grunert, Καθηγητής Μάρκετινγκ και ειδικός σε θέματα τροφίμων και συμπεριφοράς καταναλωτών, Aarhus. Πανεπιστήμιο.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

  • Μόνο οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγιεινή διατροφή είναι πιθανό να χρησιμοποιούν υπηρεσίες PN.
  • Για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, είναι σημαντικό η επιστήμη πίσω από το PN να είναι σταθερή και να διασφαλίζεται το απόρρητο των δεδομένων τους.
  • Όταν το PN παρέχεται από έναν αλγόριθμο, οι καταναλωτές επιθυμούν να έχουν την επιλογή να επικοινωνήσουν με έναν σύμβουλο.
  • Μόλις οι καταναλωτές υιοθετήσουν μια εφαρμογή PN, η ευκολία χρήσης και η ικανότητά της να προσφέρει οφέλη είναι καθοριστικές για τη συνεχή χρήση.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για έργα και εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές PN και τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών των καταναλωτών. Για να διασφαλιστεί η επιτυχία τους στην αγορά, είναι σημαντικό μια εφαρμογή PN να μπορεί να φιλοξενήσει μεμονωμένες διαφορές στις προτιμήσεις των τροφίμων. Μάθετε περισσότερα για τα βασικά χαρακτηριστικά μιας εφαρμογής PN εδώ .

Σχετικά με το Stance4Health

Το Stance4Health είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Horizon 2020. Ο γενικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας Έξυπνης Εξατομικευμένης Διατροφής (SPN) που βασίζεται στη χρήση τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας καθώς και προσαρμοσμένης παραγωγής τροφίμων που θα βελτιστοποιήσει τη δραστηριότητα της μικροχλωρίδας του εντέρου και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση των καταναλωτών. Με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, το Stance4Health συγκεντρώνει 19 φορείς από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο), συμπεριλαμβανομένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, ερευνητικών νοσοκομείων, τεχνολογικών κέντρων και βιομηχανικών εταίρων από στους τομείς της παραγωγής τροφίμων, της διάγνωσης και της ανάπτυξης λογισμικού.

Σχετικά με το Stance4Health

Το Stance4Health είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Horizon 2020. Ο γενικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας Έξυπνης Εξατομικευμένης Διατροφής (SPN) που βασίζεται στη χρήση τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας καθώς και προσαρμοσμένης παραγωγής τροφίμων που θα βελτιστοποιήσει τη δραστηριότητα της μικροχλωρίδας του εντέρου και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση των καταναλωτών. Με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, το Stance4Health συγκεντρώνει 19 φορείς από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο), συμπεριλαμβανομένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, ερευνητικών νοσοκομείων, τεχνολογικών κέντρων και βιομηχανικών εταίρων από στους τομείς της παραγωγής τροφίμων, της διάγνωσης και της ανάπτυξης λογισμικού.

https://www.stance4health.com/

Πηγή: Eufic

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα