ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΤο 60% των καταναλωτών σταμάτησε να αγοράζει από ένα brand λόγω αρνητικής...

Το 60% των καταναλωτών σταμάτησε να αγοράζει από ένα brand λόγω αρνητικής εμπειρίας

Έρευνα της Ipsos BVA για λογαριασμό του GINETEX δείχνει ότι έξι στους δέκα Ευρωπαίους εγκαταλείπουν μια μάρκα μετά από αρνητική εμπειρία

2 λεπτά ανάγνωσης

Ως καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή -ή όχι- μιας μάρκας ρούχου φαίνεται ότι λειτουργεί η εμπειρία του καταναλωτή γύρω από τη φροντίδα του ενδύματος που αγοράζει, όπως προκύπτει από έρευνα της «Ipsos bva» για λογαριασμό του διεθνούς οργανισμού GINETEX, σε δείγμα 9000 ανθρώπων, ηλικίας 18-75 ετών, σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

   Ενδεικτικό είναι ότι έξι στους δέκα Ευρωπαίους (60%) απάντησαν ότι σταμάτησαν να αγοράζουν ρούχα από συγκεκριμένο brand, έπειτα από αρνητική εμπειρία που είχαν σχετικά με τη μετέπειτα φροντίδα του, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), μέλος του GINETEX, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σχεδόν οκτώ στους δέκα (ποσοστό 78%) δήλωσαν ότι θα ήθελαν να λαμβάνουν περισσότερες συμβουλές φροντίδας του ρούχου από το κατάστημα, τη στιγμή που το αγοράζουν, ενώ περισσότεροι από επτά στους δέκα (71%) θα ήθελαν αυτή η μέριμνα να υπάρχει και μετά την πραγματοποίηση της αγοράς.

- Advertisement -

   Κατά τα λοιπά, το 87% των Ευρωπαίων θεωρούν πως είναι καλά ενημερωμένοι ως προς την φροντίδα των ρούχων τους, ενώ το 91% αυτών πιστεύει πως οι σωστές συμβουλές φροντίδας έχουν επίδραση στη διάρκεια ζωής των ενδυμάτων που επιλέγουν. Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι τα brands θα πρέπει να παρέχουν συμβουλές φροντίδας, δεδομένου ιδίως ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι τα σύμβολα φροντίδας παραμένουν η πρωταρχική πηγή πληροφόρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας αγοράς του πελάτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ