Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κουζίνες αερίου: Πώς θα καταλάβετε αν η φλόγα της εστίας είναι ασφαλής ή επικίνδυνη για την υγεία σας

ΑρχικήΟικιακάΚουζίνες αερίου: Πώς θα καταλάβετε αν η φλόγα της εστίας είναι ασφαλής ή επικίνδυνη για την υγεία σας
spot_img

Ξέρετε ποιο χρώμα φλόγας είναι ιδανικό για την υγεία;

Έχετε ελέγξει ποτέ τη φλόγα της κουζίνα αερίου για την ασφάλειά σας; Κατά το μαγείρεμα, κυρίως κοιτάμε και προσαρμόζουμε τη φλόγα ανάλογα με τις ανάγκες του πιάτου μας, αλλά ξέρετε ποιο χρώμα φλόγας είναι ιδανικό για την υγεία; Λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς, το σωστό χρώμα της φλόγας πρέπει να είναι κυρίως μπλε με μόνο μικροσκοπικό κίτρινο τελείωμα. Η μπλε φλόγα σημαίνει ότι το αέριο καίγεται αποτελεσματικά, με ελάχιστες επιβλαβείς εκπομπές και θεωρείται ως επί το πλείστον ασφαλής στη χρήση.

- Advertisement -

Σημάδια κινδύνου

Η φλόγα εξαρτάται επίσης από τις απαιτήσεις του πιάτου, αλλά το χρώμα δείχνει κυρίως την ποιότητα των εκπομπών αερίων κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος.

Τόσο οι κίτρινες όσο και οι πορτοκαλί φλόγες υποδεικνύουν ότι οι εκπομπές αερίων είναι επιβλαβείς και υποδηλώνουν ατελή καύση, η οποία μπορεί να παράγει μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι ένα άοσμο και δυνητικά θανατηφόρο αέριο.

Παρατηρήστε το σχήμα

Η φλόγα πρέπει να είναι σταθερή γύρω-γύρω. Το τρεμόπαιγμα μπορεί να σημαίνει πρόβλημα. Ελέγξτε τις πλευρές της σόμπας ή τις κατσαρόλες σας για τυχόν μαύρα σημάδια. Εάν βλέπετε μαύρη αιθάλη στις κατσαρόλες σας ή γύρω από τον καυστήρα, είναι σημάδι ότι η σόμπα σας δεν καίει αποτελεσματικά αέριο.

Τι να κάνετε αν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα;

Υπάρχουν φορές που τα υπολείμματα φαγητού μπορούν να εμποδίσουν τη ροή αερίων και ένας απλός τρόπος για να το διορθώσετε είναι να καθαρίσετε τους καυστήρες με μια μικρή βούρτσα. Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να προσαρμόσετε την αναλογία αέρα προς αέριο. Αυτό βοηθά τον καυστήρα να πάρει το σωστό μείγμα οξυγόνου και αερίου. Εάν η φλόγα είναι περίεργη ή μυρίζετε αέριο, σβήστε τα πάντα και ελέγξτε για διαρροές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα