Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Brooklyn Beckham μαγειρεύει με φελλό μέσα στην κατσαρόλα και διχάζει τους σεφ από όλο τον κόσμο

ΑρχικήΟικιακάLIFEΟ Brooklyn Beckham μαγειρεύει με φελλό μέσα στην κατσαρόλα και διχάζει τους σεφ από όλο τον κόσμο
spot_img

Τι συμβαίνει αν μαγειρεύει κανείς φελλό μέσα στο φαγητό; Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κόλπο που υιοθετούν πολλοί μάγειρες στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

Διαμάχη μεταξύ των σεφ και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε μια φωτογραφία του Βrooklyn Beckham να μαγειρεύει μια σάλτσα μπολονέζ, χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο συστατικό: έναν φελλό κρασιού στην κατσαρόλα.

Αυτή η φωτογραφία του γιου των David και Victoria Beckham που πυροδότησε μια συζήτηση για τη μαγειρική, η οποία προβληματίζει και πολλούς σεφ από όλο τον κόσμο. Να μαγειρεύει κανείς ή όχι με φελλό;

Οι υπέρμαχοι του φελλού υποστηρίζουν πως συνιστά έναν τρόπο να δίνει κανείς τρυφερή γεύση στα πιάτα του. Στην Πορτογαλία και τη νότια Ιταλία, οι σεφ που επιλέγουν πιο παραδοσιακές μαγειρικές μεθόδους προσθέτουν φελλούς κρασιού σε συνταγές με χταπόδι, ισχυριζόμενοι ότι τα φυσικά ένζυμα που βρίσκονται στο φελλό βοηθούν στη διάσπαση των σκληρών τενόντων του κεφαλόποδου τραβώντας την υγρασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Food&Wine, η σεφ Lidia Bastianich συνιστά έναν φελλό για κάθε δύο κιλά χταποδιού, ενώ ορισμένα παλαιότερα βιβλία συνταγών συμβουλεύουν έναν φελλό κρασιού ανά λίτρο νερού. Την αποξηραντική δράση του φελλού υποστηρίζει και ένας ειδικός κρασιού ονόματι Aaron Walker.

Επιπλέον, ο σεφ Telmo Faria, παρότι δεν χρησιμοποιεί τη μέθοδο του θυμάται τους φίλους και την οικογένειά του στο σπίτι στην Πορτογαλία να χρησιμοποιούν συχνά φελλό ενώ μαγειρεύουν χταπόδι, αναφέρει το Food and Wine. Αλλά η πιο εντυπωσιακή ανάμνηση είναι αυτή της σεφ Carla Pellegrino, η οποία έχει μνήμες από τις Πορτογάλες και Ιταλίδες γιαγιάδες της να επαναχρησιμοποιούν τους φελλούς κρασιού στις κουζίνες τους, φτιάχνοντας ένα τσάι με φελλό βρασμένο σε νερό για να καταπραΰνουν τη δυσκοιλιότητα στα μωρά!

Και ενώ οι παραπάνω περιπτώσεις σεφ θεωρούν πως είναι ένα παλιό κόλπο των Νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών, ο Fabrizio Cavallini θεωρεί ότι η τρυφερότητα του χταποδιού βασίζεται σε δύο πράγματα: στην ποιότητα του χταποδιού και την προετοιμασία. Θεωρεί πως το να βάζει κανείς ένα φελλό στην κατσαρόλα ενώ φτιάχνει χταπόδι είναι περισσότερο μια παλιά παράδοση παρά ένα κόλπο που θα αλλάξει τη ζωή των σεφ.

Σε κάθε περίπτωση, αν είστε περίεργοι μπορείτε να το δοκιμάσετε και να δείτε και μόνοι σας τα αποτελέσματα, αλλά προσοχή στις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιείτε!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα