Το βιβλίο Out of the Blue: The Inside Story of the Unexpected Rise and Rapid Fall of Liz Truss αποκαλύπτει ορισμένες άγνωστες πτυχές της Truss, καθώς και τις ιδιόρρυθμες συνήθειές της στο φαγητό.
Η τέως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Liz Truss, αν και εξέτισε σύντομη θητεία, κατάφερε να αφήσει αίσθηση (κυρίως αρνητική) στους Βρετανούς πολίτες, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το βιβλίο Out of the Blue: The Inside Story of the Unexpected Rise and Rapid Fall of Liz Truss των James Heale και Harry Cole αποκαλύπτει ορισμένες άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της, ιδιαίτερα της συμπεριφοράς της στα ταξίδια της, αλλά για την περίοδο που ήταν Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και, αργότερα, Υπουργός Εξωτερικών.
Σύμφωνα με διάφορα αποσπάσματα του βιβλίου, η Truss είχε κάποιες εξεζητημένες απαιτήσεις. Χαρακτηριστικά, ήθελε σχεδόν όλες τις ώρες ημέρας ένα διπλό εσπρέσο, αλλά όχι όποιο κι όποιο. Έπρεπε αφενός να είναι σερβιρισμένο σε ένα επίπεδο κύπελλο takeaway και αφετέρου να προέρχεται από ανεξάρτητους παραγωγούς είτε από το Pret στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η πρώην βοηθός της Truss, Kirsty Buchanan σχολίασε πως έπινε “περίπου 42.000 εσπρέσο την ημέρα”. Επιπλέον, ένας ταξιδιωτικός αξιωματούχος που συνόδευε την Τruss, σχολίασε πως αυτή η αγάπη της για τον εσπρέσο δεν βοήθησε ένα από τα ταξίδια της. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, από την πολλή καφεΐνη είχε τόση ενέργεια που δεν την ενδιέφερε να συναντήσει τον πρεσβευτή!
Στο φαγητό, η Truss φέρεται να ζητούσε φρεσκοπαρασκευασμένα σάντουιτς και να προτιμά είτε bagels είτε σούσι για μεσημεριανό γεύμα. Σε κάθε της φαγητό δεν απουσίαζε η μαγιονέζα!
Όσον αφορά στα βράδια της, για να χαλαρώσει (ειδικά μετά από τόσο εσπρέσο), η Truss ζητούσε επίσης ένα μπουκάλι Sauvignon Blanc στο ψυγείο όποιου μέρους τυχόν διανυκτέρευε. Ευτυχώς, στο λευκό Sauvignon δεν είχε προτίμηση!