Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία των αγροτών

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΟι ευρωβουλευτές ζητούν πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία των αγροτών
spot_img

«Επάγγελμα υπό πίεση» χαρακτηρίζεται πλέον το επάγγελμα του αγρότη, με υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών.

Την στήριξη της ψυχικής υγείας των Ευρωπαίων αγροτών ζήτησαν μέλη της επιτροπής AGRI του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με έρευνα οι Ευρωπαίοι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και εντατικούς ελέγχους από τις ελεγκτικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv, καθώς και πολλές ώρες εργασίας, μοναχικότητα, αίσθημα υποτίμησης και αποσύνδεσης από το ευρύτερο κοινό.

H κακή ψυχική υγεία των αγροτών επιδεινώθηκε και από την πανδημία αλλά και από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος προκάλεσε τεράστια αύξηση στις τιμές της ενέργειας, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων. Μάλιστα Σύμφωνα με την έκδοση Special CAPitals του Agrifood Brief, στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία φροντίδα ψυχικής υγείας για τους Έλληνες αγρότες. Ο ελληνικός αγροτικός πληθυσμός αποτελείται συχνά από πολύτεκνες οικογένειες, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας, λόγω οικονομικών πιέσεων. Η αγροτική κοινότητα, ωστόσο, δεν τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής όσον αφορά την ψυχική της υγεία στην Ελλάδα.

Σε συνεδρίαση στις 25 Οκτωβρίου στο ευρωκοινοβούλιο, ο Alun Jones, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Προηγμένων Αγρονομικών Μελετών (CIHEAM) εστίασε στα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία και υποστήριξε ότι η αγροτική εργασία είναι ένα «επάγγελμα υπό πίεση» τονίζοντας ότι τα κενά σε δεδομένα και πληροφόρηση δεν αφήνουν να φανεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση. Σύμφωνα με τον Jones οι αγρότες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών.

Στη συνάντηση, υπέρ της λήψης μέτρων για την βελτίωση τα ψυχικής υγείας των αγροτών τάχθηκε στην παρέμβασή του ο ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μάρτιν Χάουσλινγκ και, ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Colm Markey.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα