Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ολοκληρώθηκε το οινοποιείο Le Dôme στο Μπορντό

ΑρχικήΟικιακάLIFEΔιεθνή: Ολοκληρώθηκε το οινοποιείο Le Dôme στο Μπορντό
spot_img

Φόντο στο νέο οινοποιείο που ολοκλήρωσε το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners για τον Γάλλο οινοπαραγωγό Le Dôme είναι η μεσαιωνική κοινότητα St Emilion μέσα στους λόφους του Μπορντό.

Ο ιδιοκτήτης του Le Dôme, ο Jonathan Maltus είχε θέσει δύο προϋποθέσεις· αφενός μια «state of the art» εγκατάσταση παραγωγής οίνου και αφετέρου, εξύμνηση της τοποθεσίας και εγγύτητάς της με την παλιά πόλη, η οποία είναι στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και η ιστορία της ανάγεται στους ρωμαϊκούς χρόνους.

«Όταν μας προσέγγισε για πρώτη φορά ο Jonathan Maltus, εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό νέο οινοποιείο με φόντο το μοναδικό St Emilion» είπε ο ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου, ο Norman Foster. «Ήθελε το κτίσμα να είναι ένας ύμνος στην όμορφη τοποθεσία, εστιάζοντας στη θέα στους αμπελώνες και κάνοντας το τοπίο βασικό πρωταγωνιστή στη σχεδίαση. Η ιδέα ήταν να συγχωνεύσουμε το κτίσμα στο περιβάλλον του ενώ θα δημιουργούσαμε έναν φιλόξενο χώρο για επισκέπτες και λάτρεις του οίνου» πρόσθεσε.

Το οινοποιείο Le Dôme βρίσκεται στην απόληξη μιας δενδροφυτευμένης δεξιά και αριστερά λεωφόρου και σηματοδοτείται από μία στέγη σε σχήμα τρούλου, καλυμμένη με ανακυκλωμένα κεραμίδια. To Foster + Partners σχεδίασε ένα κυκλικό κτίσμα στο οποίο ενσωματώνονται δύο ράμπες, μία εξωτερική και μία εσωτερική. Οι ράμπες οδηγούν τους επισκέπτες στο εσωτερικό, επιτρέποντάς τους να δουν διάφορα στάδια της διαδικασίας οινοποίησης πριν καταλήξουν στο άνω επίπεδο για γευσιγνωσία. Το άνω επίπεδο – «κοινωνική καρδιά του κτηρίου», το χαρακτηρίζει το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο – διαθέτει τραπέζια, μπαρ και χώρους αναψυχής. Τα υάλινα παράθυρα επιτρέπουν ανεμπόδιστη θέα στους αμπελώνες και στην πόλη στο βάθος ( https://www.instagram.com/p/CWLHgmgIHlH/ ).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής και οι παραπλανητικές ετικέτες τροφίμων

Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας

Τα θύματα έφαγαν βραστό κρέας και γλυκά σε πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Έχετε φριτέζα αέρα; Νέα μελέτη λέει ότι είναι χειρότερη από το τηγάνι!

Εκπομπές σωματιδίων και πτητικές οργανικές ενώσεις που παράγονται από οικιακή φριτέζα αέρα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα