Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λονδίνο: Βρέθηκε άθικτη σοκολάτα 121 ετών, δώρο από τη βασίλισσα Βικτώρια.

ΑρχικήΟικιακάΛονδίνο: Βρέθηκε άθικτη σοκολάτα 121 ετών, δώρο από τη βασίλισσα Βικτώρια.
spot_img

Μια 121χρονη σοκολάτα, από μια παρτίδα που είχε παραγγείλει η βασίλισσα Βικτώρια για βρετανικά στρατεύματα που πολεμούν στη Νότια Αφρική, βρέθηκε στην αρχική της συσκευασία από κασσίτερο στη σοφίτα ενός αγγλικού αρχοντικού. Η σοκολάτα ανήκε σε έναν Άγγλο αριστοκράτη που πολέμησε στον Δεύτερο Πόλεμο των Μπόερς, τον Sir Henry Edward Paston-Bedingfield, και βρέθηκε στην θήκη του για κράνος στο προγονικό σπίτι της οικογένειάς του, το 500χρονο Oxburgh Hall στο Norfolk, στην ανατολική Αγγλία.

 «Αν και δεν θα το θέλατε ως Πασχαλινή απόλαυση, είναι ακόμα πλήρες και ένα αξιοσημείωτο εύρημα», δήλωσε η Άννα Φορστ, Επιμελήτρια Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Ταμείο, μια φιλανθρωπική οργάνωση που διαχειρίζεται το Όξμπεργκ.

Το καπάκι έχει ένα μήνυμα στη γραφή της Βικτώριας που λέει «Σας εύχομαι καλή χρονιά» και την επιγραφή «Νότια Αφρική 1900», καθώς και ένα πορτρέτο της βασίλισσας.

Το National Trust είπε ότι πίστευε ότι ο Χένρι είχε κρατήσει το κράνος και τη σοκολάτα μαζί ως αναμνηστικά της συμμετοχής του στον πόλεμο. Τα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν μεταξύ των αντικειμένων της κόρης του Frances Greathead μετά το θάνατό της σε ηλικία 100 ετών.

Ο δεύτερος πόλεμος των Boer, από το 1899 και το 1902, ήταν μάχη μεταξύ βρετανικών στρατευμάτων και των δυνάμεων δύο ανεξάρτητων κρατών της Νοτίου Αφρικής που διοικούνταν από τους Boers, αγρότες που μιλούσαν αφρικανικά, που διεκδικούσαν τα τεράστια κοιτάσματα χρυσού και διαμαντιών.

Η Βικτώρια προσέφερε τις σοκολάτες για να ανυψώσει το ηθικό μεταξύ των στρατευμάτων εκεί.

Οι τρεις βασικοί κατασκευαστές σοκολάτας της Βρετανίας εκείνη την εποχή οι Cadbury, Fry και Rowntree, διευθύνονταν από τους Quakers που αντιτάχθηκαν στον πόλεμο, οπότε αρνήθηκαν να δεχτούν πληρωμή για την παραγγελία και συσκεύασαν τη σοκολάτα σε κονσέρβες χωρίς μάρκα.

Ωστόσο, η βασίλισσα επέμεινε οι Βρετανοί στρατιώτες να γνωρίζουν ότι οι λιχουδιές τους προέρχονταν από την πατρίδα, και οι κατασκευαστές παραιτήθηκαν και μαρκαρίστηκαν μερικές από τις σοκολάτες, αν και όχι τα κουτιά.

Ενώ κάποια κουτιά επιβιώνουν, είπε το National Trust, είναι εξαιρετικά σπάνιο να εντοπίσουμε έναν στον αρχικό του ιδιοκτήτη και σπανιότερα να βρούμε τη σοκολάτα, καθώς οι περισσότεροι παραλήπτες έτρωγαν το δικό τους.

By Reuters Staff

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα